19.2.19

Αναδρομικά ενστόλων - αναδρομικά αποστράτων: Πώς θα φορολογηθούν - ΕΓΓΡΑΦΟ του ΓΕΕΘΑ που αναφέρει τις λεπτομέρειες για την φορολόγηση ...


Η ώρα της φορολογικής δήλωσης έφθασε και όσοι έλαβαν λίγο πριν τα χριστούγεννα τα περίφημα αναδρομικά ενστόλων, τώρα προβληματίζονται για τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν.
Ήδη οι πληροφορίες που υπάρχουν στον Τύπο παραθέτουν αποσπάσματα της ισχύουσας νομοθεσίας, ωστόσο υπάρχει μία σύγχυση γύρω από το θέμα της φορολόγησης των αναδρομικών.

Γεγονός είναι ότι από τη στιγμή που επιλέχθηκε να φορολογηθούν όλα μέσα σε ένα φορολογικό έτος και να μην κατανεμηθούν στα έτη που αναλογούν, θα υπάρξει θέμα με όσους έπαιρναν κοινωνικά επιδόματα (πχ επίδομα τέκνου, στέγης, κλπ) καθώς ενδέχεται να αλλάξουν φορολογική κλίματα και να μην δικαιούνται να τα λάβουν.
Ως προς το θέμα της φορολόγησης η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα είναι αυτοτελής με φόρο 20%.

Αναδρομικά ενστόλων – Πώς θα φορολογηθούν

Αυτό υπενθυμίζει και σήμα που κυκλοφόρησε στο ΓΕΕΘΑ, με το οποίο ενημερώνονται οι στρατιωτικοί ότι ο τρόπος φορολόγησης για το εφάπαξ ποσό που καταβλήθηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι 20%.
Αναδρομικά ενστόλων – Πώς θα φορολογηθούν: Πιο συγκεκριμένα, υπενθυμίζει ότι έχουν καθοριστεί τα ακόλουθα:
«Εξαιρετικά, στα φάπαξ χρηματικά ποσά που καταβάλλονται στους δικαιούχους του εφάπαξ χρηματικού ποσού των άρθρων 10 έως 15 του 4575/2018 (Α192) μετά την παρακράτηση με συντελεστή 20% που ορίζεται στις διατάξεις της παραγράφου αυτής, εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για τα εισοδήματα αυτά».
Δείτε  κατωτέρω το σχετικό απόσπασμα από το έγγραφο που παουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το Armyvoice.gr
http://www.enoplos.gr