9.2.19

Στόχος πλέον και οι εκκλησίες: Εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στον ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στη Θεσσαλονίκη!

Νέο κτύπημα σε εκκλησιαστικό στόχο είχαμε πριν λίγα 24ωρα, καθώς εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στον ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στην οδό Ολύμπου, στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές.

Την ευθύνη για την τοποθέτηση του μηχανισμού, η οποία έγινε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, ανέλαβε με ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου η ομάδα «Αναρχικές/οι».
"Επιλέξαμε  να επιτεθούμε σε μια δομή του κατασταλτικού θεσμού, σε μια επιχείρηση παραγωγής "θεικού" πλούτου (με τις ευλογίες πάντα του καπιταλιστικού συστήματος)", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Τα περιστατικά επιθέσεων σε ναούς και γραφεία Μητροπόλεων που ήταν ουκ ολίγα μέσα στο 2018 συνεχίζονται και το 2019. Η…δικαιολογία μεταξύ άλλων είναι πως οι επιθέσεις γίνονται “ως ένδειξη αντίστασης στην φασιστική στάση που δείχνει η εκκλησία και συμπάθεια που έχει σε φασιστικά μορφώματα”. 525 περιστατικά επιθέσεων ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία είχαμε μόνο το 2018 με βάση τελευταία στοιχεία.
....................................................
Απόσπασμα από το "κείμενο" :
Ο πολύμορφος αναρχικός αγώνας πραγματώνεται στο εδώ και στο τώρα ,με τις μικροφωνικές ,τα σπρέι ,τις πορείες ,τις αντιφασιστικες περιπολίες ,τα ανοιγμένα κεφάλια σεξιστών,τα καμένα γουναράδικα...Το αντάρτικο πόλης με τις διάφορες επιθετικές ενέργειες απέναντι στους διάφορους εξουσιαστικούς στόχους είναι η έμπρακτη βίαιη αντιπαράθεση με τους μικρούς ή μεγάλου φορείς της κυριαρχίας μέσα στον μητροπολιτικό ιστό.Οχι όμως μόνο ως απάντηση στους κατασταλτικούς μηχανισμούς αλλά ωσ μέσο της πραγμάτωσης του αναρχικού αγώνα.Μέχρι να καεί συθέμελα ο πολιτισμός κανένας δεν είναι απόλυτα ελεύθερος.
Μέχρι τούτος ο κόσμος να γίνει ερείπια...
ΩΣ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ
ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΩΣ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
αναρχικες/οι"
______pronews.gr_______________________________
Αν δεν επέμβει αποφασιστικά το κράτος να εξουδετερώσει τα στοιχεία αυτά, τότε σύντομα θα προκύψει κυβέρνηση της ΧΑ, που θα βγάλει το φίδι από τη τρύπα. Υπεύθυνη γι αυτό θα είναι η χαλαρή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων από τις πρόσφατες κυβερνήσεις.
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ