2.2.19

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ κάλεσαν τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας να ανατρέψουν τον Μαδούρο!

Η Ουάσιγκτον κάλεσε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας να προσχωρήσουν στο στρατόπεδο του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου, Χουάν Γκουαΐδό, όπως ακριβώς ο πτέραρχος Φρανσίσκο Γιάνες, που δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει πλέον «τη δικτατορική εξουσία» του Νικολάς Μαδούρο.

Και συνακόλουθα να ανατρέψουν τον Νικολά Μαδούρο. 
«Οι ΗΠΑ καλούν όλα τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων να ακολουθήσουν το παράδειγμα του πτέραρχου Γιάνες και να προστατεύσουν τους ειρηνικούς διαδηλωτές, που υποστηρίζουν τη δημοκρατία», ανέφερε στο Twitter ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.
Ωστόσο το Γενικό Επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας απέρριψε οργισμένα το αίτημα.
Ύψιστη προδοσία αποτέλεσε για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας το γεγονός της υποστήριξης προς το πρόσωπο του ηγέτη της αντιπολίτευσης από ένα ανώτατο αξιωματούχο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Στρατός της Βενεζουέλας χαρακτήρισε την απόφαση του πτέραρχου Φρανσίσκο Εστεμπάν Γιάνεζ Ροντρίγκεζ να αλλάξει πλευρά και να αναγνωρίσει τον Γκουάιδο ως ύψιστη προδοσία.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας, σε δημοσίευσή τους σε έναν από τους επίσημους λογαριασμούς τους στο Twitter, επανεπιβεβαίωσαν το γεγονός πως παραμένουν πίστες στην κυβέρνηση Μαδούρο.
«Εμείς στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα ανεχθούμε τέτοιες ενέργειες. Η Αεροπορία της Βενεζουέλας παραμένει πιστή στον πρόεδρο μας και θα επικρατήσουμε παρά αυτούς τους προδότες», ανέφερε ο Στρατός, τοποθετώντας μια εικόνα του στρατηγού με τη λέξη «TRAITOR»(προδότης) γραμμένη σε όλη την εικόνα με έντονα κόκκινα γράμματα.
​Άλλοι αξιωματικοί και στρατιωτικές υπηρεσίες επιτέθηκαν επίσης στον Γιάνεζ για την αποστασία του, με τον επίσημο λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας να τον κατηγορεί λέγοντας ότι «πρόδωσε» τον όρκο του και «γονατίζει μπροστά στα ιμπεριαλιστικά προτάγματα».
Ο λογαριασμός του κέντρου εκπαίδευσης του Στρατού της χώρας σχολίασε ότι «για κάθε προδότη, θα εμφανιστούν χιλιάδες πατριώτες που θα ξέρουν πώς να υπερασπιστούν τη Βενεζουέλα».
Νωρίτερα το Σάββατο, σε ένα κλιπ που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ο στρατηγός Γιάνεζ, διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού της ανώτατης διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας, κατήγγειλε τη «δικτατορική εξουσία» του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο και δήλωσε ότι αναγνωρίζει «τον Χουάν Γκουάιδο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας».
Ο κ. Γιάνεζ τόνισε ότι είναι πεπεισμένος ότι το 90% του στρατού της χώρας υποστηρίζει τον Γκουάιδο και επέμεινε ότι «η μετάβαση στη δημοκρατία είναι κοντά», προτρέποντας τέλος τους Βενεζουελάνους να βγουν στους δρόμους για μαζικές διαμαρτυρίες.
Ο Γιάνεζ είναι πλέον ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός που έχει δηλώσει την υποστήριξή του στην πλευρά του Γκουάιδο.

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Άμυνας της χώρας κατηγόρησε τον συνταγματάρχη Χοσέ Λουίς Σίλβα, στρατιωτικό ακόλουθο στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον, ότι διέπραξε «πράξη προδοσίας και δειλίας προς την πατρίδα», αφού ο αξιωματικός είπε ότι δεν αναγνωρίζει τον Νικολά Μαδούρο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.
PRONEWS