9.2.19

Σχισματικός «επίσκοπος» λειτούργησε στην Ι.Μ. Παντοκράτορος.


Φεβρουάριος 8, 2019.
Ο εκπρόσωπος της Oυκρανικής σχισματικής εκκλησίας «Επίσκοπος» Οδησσού και Μπάλτας Παύλος πανηγύρισε στην Θεία Λειτουργία σήμερα στην Μονή Παντοκράτορος στο όρος Άθως, αναφέρει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.
Οι σχισματικοί εκπρόσωποι επίσης πανηγύρισαν στον Εσπερινό την προηγούμενη νύχτα. Ο ιστότοπος της σχισματικής Επισκοπής της Οδησσού ανέφερε χθες ότι η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον «Επίσκοπο» Παύλο επισκεπτόταν το Άγιον Όρος, κατόπιν πρόσκλησης του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η Παντοκράτορος ήταν μεταξύ των 5 από τις 20 Μονές που ψήφισαν θετικά για την αποστολή αντιπροσωπείας στην ενθρόνιση του «Μητροπολίτη» Επιφάνιου Ντουμένκο στο Κίεβο την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, μαζί με τις Ιβήρων, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος και Κουτλουμουσίου.
Αν και το Άγιον Όρος δεν έστειλε αντιπροσωπεία, ο ηγούμενος Αλέξιος της Ξενοφώντος, ο Ιερομόναχος Μάξιμος της Βατοπεδίου και ο Ιερομόναχος Χρυσόστομος της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Και οι τρεις έλαβαν μέρος στη σχισματική «Λειτουργία». Ο ηγούμενος Εφραίμ της Βατοπαιδίου θα συμμετείχε επίσης αλλά υπέστη καρδιακή προσβολή κατά την άφιξή του στο Κίεβο. Υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς την Τρίτη.
Άλλες Μονές, όπως η Φιλοθέου και η Καρακάλλου, δήλωσαν ότι θα κλείσουν τις πύλες τους εάν ο Επιφάνιος Ντουμένκο επισκεφτεί το Άγιο Όρος.
***
Σχόλιο. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ενεργεί με αστραπιαία ταχύτητα για να πιάσει το χριστεπώνυμο ποίμνιο στον ύπνο. Η κατάσταση είναι θανατηφόρα σοβαρήΗ διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος αδιαφορεί παντελώς αφήνοντας τα πράγματα να εξελιχθούν δυσμενώς για να επικαλεστεί αργότερα, στην συμβιβαστική απόφαση που θα πάρει, την «ενότητα» και την «ειρήνη». Μία έγκαιρη απόφαση της διοικούσης Εκκλησίας της Ελλάδος θα είχε λειτουργήσει ως ανάχωμα και θα προστάτευε το ποίμνιο. Θα έστελνε επίσης «μήνυμα» και ηθική στήριξη και στο Άγιον Όρος που τώρα αιφνιδιάζεται από τους δαιμονικούς σχεδιασμούς του οικουμενικού πατριαρχείου. Δεν το έκανε όμως η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος, ούτε και μετά την αντικανονική μνημόνευση του σχισματικού Επιφάνιου σε δύο μητροπόλεις. Αφήνει το ποίμνιο, που δεν γνωρίζει στην πλειονότητά του, απροστάτευτο για άλλη μια φορά να πάει να πέσει μόνο του στον γκρεμό για να έλθει μετά να το παίξει «ποιμένας» του.
Που τυρβάζουν όλοι αυτοί; Πού κοιμούνται; Πού αναλίσκονται; Ποιός νομίζουν ότι είναι ο ρόλος τους;
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η σχισματική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και την Ιερά Επιστασία για να παραλάβει το συστατήριο έγγραφο με το οποίο πληροφορούνται οι Αγιορείτες ότι αυτός που το κρατεί έχει την άδεια του οικουμενικού πατριαρχείου να λειτουργήσει στα Ιερά Θυσιαστήρια του Αγίου Όρους. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και την «μαϊμού» Μονή Εσφιγμένου και μετά θα επισκεπτόνταν και τις υπόλοιπες Μονές του Αγίου Όρους. Να υποθέσουμε ότι ήδη επισκέφθηκε τις Κουτλουμουσίου, Ιβήρων, Ξενοφώντος, Σταυρονικήτα και τις άλλες δύο που κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά; Να υποθέσουμε ότι μέσα σε αυτές ήταν και η Βατοπαιδίου που έστειλε αντιπροσωπεία δύο ανθρώπων; Τυχαία ήταν η επίσκεψη του Τιραμόλα !! Τζέφρυ Πάιατ στον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους; Έγινε ή δεν έγινε για να πιεστούν και οι υπόλοιπες Μονές να ανοίξουν τις θύρες τους στους σχισματικούς;
Οι σχισματικοί φτάσανε στην πόρτα μας αδέλφια. Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το στάχυ. Μόνοι μας θα βρεθούμε μπροστά στον Χριστό και θα μας κρίνει για αυτά που εμείς κάναμε για Αυτόν, όχι για αυτά που έκαναν οι άλλοι.
Ο σώζων εαυτό σωθήτω.
Μετάφραση / σχολιασμός Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ

https://averoph.wordpress.com
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ: Φ.Μ