21.2.19

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητεί 300.000 ευρώ από τον Παύλο Πολάκη

Το ποσό των 300.000 ευρώ ζητεί ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Η αγωγή συζητήθηκε σήμερα το πρωί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, χωρίς όμως καμία από τις δυο πλευρές να φέρει μάρτυρα για να εξετασθεί από το δικαστήριο. Αφορμή για την δικαστική διαμάχη των δυο ανδρών αποτέλεσε μία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook, με την οποία καταφερόταν κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.
Η ανάρτηση που επικαλείται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έγινε στις 30/4/18 στον λογαριασμό του Παύλου Πολάκη στο Facebook και έχει ως εξής: «Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσορ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε να ξανακυβερνήσετε….. ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16……..».

Το περιεχόμενο της αγωγής

Στην αγωγή του ο αντιπροεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι τα ανωτέρω γεγονότα είναι «ψευδή και συκοφαντικά για την τιμή και υπόληψή μου καθώς ψευδώς αναφέρει ότι ήμουν μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρεία, ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς και ότι δήθεν μάλιστα την έκλεισα όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα». 
Μάλιστα, υπογραμμίζει πως ήταν μέτοχος σε εταιρεία Ltd (που χαρακτηρίζει ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο, η οποία ήταν δηλωμένη στο όνομά του, ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο το οποίο «λειτούργησε και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα, αφού λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και έκλεισε το 2006, διεγράφη δε ακριβώς λόγω της δεκαετούς αδράνειας το 2016 χωρίς να έχει καμία λειτουργία».

Τι ζητεί ο Γεωργιαδης

Ο βουλευτής της ΝΔ, με την αγωγή ζητεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη, «την οποία μου προκάλεσε η εκ μέρους του πράξη διαδόσεως των ψευδών, εξυβριστικών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών εναντίον μου και του συνακόλουθου πλήγματος που δέχθηκε η τιμή και η υπόληψή μου». 
Επιπλέον, ζητεί την άρση της προσβολής σε βάρος του με τη δημοσίευση του διατακτικού της αποφάσεως που θα εκδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εναγομένου (FACEBOOK), αλλά και να απαγορευθεί στον Παύλο Πολάκη η καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας του Άδ. Γεωργιάδη.
Τέλος, ζητεί από το δικαστήριο σε περίπτωση που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραβεί τις υποχρεώσεις που θα του επιβάλει η απόφαση του δικαστηρίου - αν φυσικά γίνει δεκτή από τους δικαστές- να του επιβάλλει για κάθε παράβαση χρηματική ποινή ποσού 5.900 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός έτους. Δηλαδή στην περίπτωση που ο Παύλος Πολακης προβεί ξανά σε δυσφημιστική ανάρτηση ή άλλους είδους προσβολή του Αδ. Γεωργιάδη θα πρέπει να πληρώνει και θα απειλείται με προσωπική κράτηση, εφόσον βέβαια το δικαστήριο κάνει δεκτή την αγωγή του δεύτερου.
ethnos.gr
Που είναι το πρόβλημα; ο κ.΄Πολάκης θα βάλει υποθήκη τo κτήριο της Βουλής, θα πάρει δάνειο και θα πληρώσει την αγωγή- αν χρειασθεί!!!Juan