5.1.19

Ο Ερντογάν θέλει να ρίξει τους Έλληνες ξανά στη θάλασσα από τη Σμύρνη!

...κοινή  γαρ η τύχη των δικτατόρων, του είδους.

Ο Ερντογάν άρχισε να απαγγέλει ξανά ποίηματα. Αυτή τη φορά οι στίχοι δεν έχουν να κάνουν με το Ισλάμ ,ούτε πρόκειται βέβαια να τον οδηγήσουν στη φυλακή. Ο Ερντογάν παρουσιάζοντας τους υποψήφιους του κόμματος του για τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου στη Σμύρνη θυμήθηκε τους στίχους ενός τραγουδιού του Μουχαρέμ Ερτάς που μιλούσε για τη Σμύρνη και την “κατοχή της από τους Έλληνες”, όπως είπε ο Ερντογάν. Και απήγγειλε τους στίχους:

«Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός από πάνω σου. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Σκύψτε βουνά να περάσω στην πατρίδα μου. Διευκολύνετε τον στρατό μου να περάσει. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού, κι αν μπει δεν μπορεί να μαζέψει τα μπουμπούκια τριαντάφυλλων. Ο ποταπός Έλληνας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του. Λένε μην περάσεις, θα περάσω στη Σμύρνη… Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα».

Το ΚΥΠΕ μεταδίδει ότι ο Ερντογάν είπε στην ομιλία του ότι «αυτή η πόλη ήταν πάντα στη φαντασία μας την ημέρα, και το βράδυ στη σκέψη μας» και ότι «είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε εναντίον των αλεπούδων που προσπαθούν να μπουν στο κρεβάτι του λιονταριού. Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μέρα νύχτα για να μην αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους οι ποταποί που βρίσκονται εκτός και εντός. Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι, όπως ακριβώς έκανε ο βετεράνος Πασάς, να ρίξουμε στη θάλασσα αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον σου».
πηγή: militaire
Μετά από όλα αυτά και τόσα άλλα, ετοιμάζεται να πάει ο Τσίπρας στη Τουρκία να υποβάλει τα "σέβη" του και την υποταγή του (τι άλλο να κάνει εκεί;) στο Σουλτάνο Ερντογάν!
Δεν υπάρχει καθόλου ντροπή;
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ/Efenpress