29.1.19

Ο εκκλησιαστικός εθνομηδενισμός στο προσώπο του κυριούλη της φωτογραφίας....


Στη δημοσίευση που ακολουθεί αποκαλύπτεται με κάθε επισημότητα, η κοινή αφετηρία Κυβέρνησης και Αρχιεπισκοπής Αθηνών: Εθνομηδενισμός. Ο πρώτος ιδεοληπτικός και ο έτερος οικουμενιστικός. 
Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κος Βασιλείου, προσεκτικά και συγκροτημένα στοιχειοθετεί μια γραμμή υπεράσπισης υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, σαν επιδέξιος σκηνοθέτης.

Δεν το λέει ανοιχτά αλλά το υποστηρίζει ένθερμα από την αρχή ως το τέλος. Ζουμάρει σαν επιδέξιος διεθνιστής, στον ψυχικό κόσμο του πιστού λαού και διαγνώνει την αγάπη για την πατρίδα ως άκρατο και τυφλό πατριωτισμό. Τι απαντά άραγε στον Παύλο Μελά;

Όταν ο λόγος του φτάνει στο γεωπολιτικό κόστος, επιστρατεύει τον Θεό, την ειρήνη των λαών, υπονοώντας σαν ακραιφνής παγκόσμιος πολίτης (άρα και οικουμενιστής) πως μάλλον τα ολοκαυτώματα τα προκάλεσαν όσοι δεν έθεσαν την παγκόσμια ειρήνη των λαών πάνω από τις αξίες τους.

Μα στη μνήμη των ολοκαυτωμάτων δεν τιμούμε τους σφαγείς των λαών, αλλά τα θύματα που δεν φοβήθηκαν και δεν αλλαξοπίστησαν με αποτέλεσμα να υποστούν βασανισμούς, εγκλεισμούς και τον θάνατο.

Μιλά για σκότος και για την ανάγκη της ύπαρξης του Διογένη, αναζητώντας τον άνθρωπο, σφιχταγκαλιασμένος με τούτη τη ζωή, τρέμοντας μάλλον την ιδέα του θανάτου υπέρ πίστεως και πατρίδος, λησμονώντας τελείως τον Θεάνθρωπο και την αιώνια ζωή.

Τι ζητήσαμε κύριε Βασιλείου;

Να χτυπήσετε πένθιμα τις καμπάνες για την προδοσία των Πρεσπών.

Αν δεν θέλετε η άποψή σας σεβαστή.

Αντρίκια και παλικαρίσια, όχι με περικοκλάδες και πολλές ερμηνείες.

Αν εκφράζετε τον εαυτό σας, θα υποστείτε και τις ιστορικές συνέπειες, γιατί αν λαθεύετε σε όσα λέτε θα στοιχηθείτε με εφιάλτες και πηλιογούσηδες.

Το ερώτημα είναι γιατί παραμένετε στη θέση σας;

Αν εκφράζετε την Εκκλησία της Ελλάδος... τότε ήρθε η ώρα να ανέβει ο λαός στα καμπαναριά και να χτυπήσει τις καμπάνες πένθιμα.

Ο Θεός να μας λυπηθεί
http://trelogiannis.blogspot.com/2019/01/blog-post_172.htmlπάρτε ένα Panadol  και συνεχίστε την ανάγνωση  εδώ 


ΦΜ