27.1.19

Δημοψήφισμα μετά τις εκλογές για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Λεβέντης


«Ο λαός αγνοήθηκε επιδεικτικά και εκβιάστηκε για να περάσει στη ζούλα η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και οι επιστήμονες αυτό λένε, ότι γεωγραφικά υπάρχει μια Μακεδονία, δηλαδή η δική μας Μακεδονία.
Ήρθε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μας έφερε άλλες δυο Μακεδονίες, τόνισε ο κ. Λεβέντης χαρακτηρίζοντας την όλη στάση της κυβέρνησης ως «αριστερές τρέλες» που μας έφθασαν και με άλλα λάθη έως εδώ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ακόμη ότι μετά τις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν, θα πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα για να πει ελεύθερα ο λαός τη γνώμη του για την συμφωνία με τους γείτονές μας.
Ο κ. Λεβέντης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι πήγε μόνος του άρον – άρον να κλείσει ένα εθνικό ζήτημα, χωρίς Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, χωρίς ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού. Σε αυτό το σημείο μάλιστα ο κ. Λεβέντης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο όσοι υπέγραψαν την συγκεκριμένη συμφωνία να λογοδοτήσουν όχι μόνο στο λαό αλλά και στην Δικαιοσύνη. Ο κ. Λεβέντης στάθηκε ιδιαίτερα στην στρατηγική του Πρωθυπουργού να περάσει με πρόθυμους και αποστάτες την συμφωνία ως άλλος «τύραννος», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λεβέντης στην κυβερνητική πλειοψηφία η οποία αριθμεί 151 βουλευτές λέγοντας ότι η πλειοψηφία αυτή υπάρχει από την κα Μεγαλοοικονόμου η οποία αποστάτησε από την Ένωση Κεντρώων και στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ, κάτι για το οποίο στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Τσίπρας το είχε χαρακτηρίσει ανήθικη πράξη, όταν βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων πήγαιναν σε άλλα κόμματα. Αυτή όμως η πολιτική πράξη θα τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό στις επικείμενες εκλογές.
enikos.gr