22.1.19

Ομιλία της Αφροδίτης Μάνου στο Συλλαλητήριο των Αθηνών για την Μακεδονία – 20.1.2019


Αγαπητοί φίλοι, συμπατριώτες μου Μακεδόνες, Ηπειρώτες, Βορειοηπειρώτες, Θράκες, Θεσσαλοί, Κύπριοι, Κρήτες, Στερεοελλαδίτες, Επτανήσιοι, Πελοποννήσιοι, Αιγαιοπελαγίτες, Μικρασιάτες, Πόντιοι, Καππαδόκες, Σαρακατσάνοι, Βλάχοι και Πομάκοι και Κωνσταντινουπολίτες.
Ομογενείς μου στα πέρατα της Οικουμένης.
Συναγωνιστές μου στον αγώνα τον καλό για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία.
Βοηθείστε τη φωνή μας να δυναμώσει για ν’ ακουστεί ως την άκρη της Γης.

Βοηθείστε να ενώσουμε τους αιώνες έναν έναν στο περιδέραιο της πατρίδας μας, απ’ το Κυκλαδίτικο και το Μινωικό ως το σήμερα, όπως είναι μέσα μας όμορφα ενωμένοι, ο Πίνδαρος με τον Ελύτη, ο Αισχύλος με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Ευρυπίδης με το Γιάννη Ρίτσο κι ο Μεγαλέξαντρος με το Γέρο του Μωρηά.
Αγαπητοί παρόντες στο σημερινό πανεθνικό συλλαλητήριο και αγαπητοί σύντροφοι του καναπέ που μέχρι χτες κι εγώ αναπαυόμουν.
Στην προηγούμενη μεγαλειώδη συγκέντρωση του περασμένου Φεβρουαρίου, διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο, παρακολουθούσα την καρδιά της Ελλάδας να πάλλεται και να διεκδικεί, από την τηλεόραση, σαν σε ταινία κι εγώ δεν ήμουν εκεί.
Σήμερα ήρθα εδώ για να επανορθώσω.
Να σας δω και να με δείτε από κοντά, να σάς αγγίξω και να πάρω δύναμη απ’ τη δύναμή σας.
Να φωνάξω μαζί σας όσο πιο δυνατά μπορώ.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Ελάτε όλοι μαζί να αφυπνίσουμε και τον τελευταίο Έλληνα από τον ύπνο της απρόσωπης παγκοσμιοποιημένης μη-ύπαρξης, να κάνουμε το άτομο κοινωνία, το ΕΓΩ, να το κάνουμε ΕΜΕΙΣ.
Να κοινωνήσουμε σήμερα εδώ των αχράντων μυστηρίων της Ιστορίας μας για να προστατέψουμε το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας, στην ίδια τη γη των Πατέρων μας.
ΑΚΕΡΑΙΑ όπως μάς την παρέδωσαν,
να την παραδώσουμε κι εμείς.
Στον ένα χρόνο που μεσολάβησε από το περσινό συλλαλητήριο διάβασα πολύ, άκουσα πολλά, έμαθα πολλά, για να καταλήξω σ’ αυτό που πάντα ήξερα, όπως κι εσείς.
Οι άνθρωποι και οι ιδέες – έρχονται και φεύγουν.
Οι απόψεις αλλάζουν και οι βεβαιότητες διαψεύδονται.
Εκείνο όμως που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο και όπου Γης, είναι οι μεγάλες μας αξίες.
Η Γλώσσα, η Πατρίδα, η Δημοκρατία.
Που θα πει, η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.
Αυτήν την ταυτότητα έρχεται να μάς κλέψει η επαίσχυντη, η ύπουλη και μακιαβελική Συμφωνία των Πρεσπών που τόσο έχει αναστατώσει τη ζωή μας.
Η συμφωνία που υπέγραψαν άνθρωποι ανεύθυνοι και επιπόλαιοι, με εγκληματική αδιαφορία για τα ιερά και τα όσιά μας, με ακατανόητη περιφρόνηση για ό, τι είναι ελληνικό, κατοχυρωμένο σε διεθνείς συνθήκες “με φοβέρες και μ’ αίματα”.
Ποταμούς αιμάτων και δακρύων και προσευχών …
Έλληνες, φιλέλληνες και μισέλληνες
Αγαπώ την πατρίδα μου σημαίνει αγαπώ και σέβομαι και τις άλλες πατρίδες.
Αλλά απαιτώ, αυτό να γίνεται και από τις άλλες πατρίδες στη δικιά μου.
Για πολλά χρόνια τώρα, κάποιοι, έπεισαν τους γείτονές μας να πιστέψουν σ’ έναν μύθο.
Κάποιοι τους έμαθαν να πορεύονται με Ιστορία κλεμμένη, με κειμήλια δανεικά.
ΑΥΤΌΝ τον εθνικισμό θα έπρεπε να καταδικάζετε, κύριοι που μάς κυβερνάτε και μάς έχετε αλαλιάσει κι έχετε διχάσει για ΑΛΛΗ ΜΙΑ φορά τους Έλληνες.
Έχετε διαλύσει κόμματα, έχετε παζαρέψει συνειδήσεις, έχετε καταστρατηγήσει κάθε έννοια δημοκρατίας για να περάσετε μια Συμφωνία που επιχειρεί να κάνει έναν ολόκληρο λαό συνένοχο σ’ ένα τεράστιο ιστορικό ΨΕΜΑ.
Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος. Τελεία.
Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα. Τελεία και παύλα.
Οι Μακεδόνες, ήταν και είναι Έλληνες.
ΟΧΙ. ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.
Βιάστηκαν αυτοί που μάς κυβερνούν.
Βιάστηκαν να ξεμπερδεύουν.
Αλλά ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ, μου φαίνεται, το ίδιο βιαστικοί είναι κι αυτοί.
Και μιλάνε για μια ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΆΤΑ που θέλουν να ξεφορτωθούν το γρηγορότερο, για να μην καούν.
= Βρε αθεόφοβοι!
Αυτή η καυτή πατάτα είναι το μέλλον της χώρας μας.
Είναι η εθνική μας ακεραιότητα!
Είναι τα 134.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που κατακτήθηκαν και διασφαλίστηκαν με το αίμα του Παπαφλέσσα, του Καραϊσκάκη και των Μακεδονομάχων.
Κι εσείς θέλετε να “τελειώνουμε”;
Δε βλέπετε το χάος που σάς χωρίζει από τη βούληση του απλού λαού κάθε μέρα και περισσότερο; Του φτωχού λαού που κάθε μέρα φτωχοποιείται και περισσότερο; Τι πάτε να μάς κάνετε; Να μάς δώσετε τη χαριστική βολή; Να τσαλαπατήσετε την περηφάνεια μας; Να παραδώσετε τα άγια των αγίων; Να κόψετε το κεφάλι της χώρας μας στη μέση, μισό εδώ-μισό εκεί; Μπορεί να ζήσει η χώρα χωρίς κεφάλι;
Δημοψήφισμα.
Εδώ και τώρα.
Ν’ αποφασίσει ο λαός γι’ αυτό το τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα.
Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι η πιο κακόφωνη Συμφωνία πού έχει γραφτεί ΠΟΤΕ.
Γι΄αυτό και έχει ξεσηκώσει τη διαφωνία όλων μας.
Είναι η πιο φάλτσα συμφωνία όλων των εποχών.
Η Μακεδονία μάς ταρακούνησε όλους συθέμελα.
Ξυπνήσαμε από βαθύ ύπνο, να σώσουμε το Μεγαλέξαντρο απ’ τον κατηραμένο όφι της εποχής των πυρηνικών Σε μια εποχή που αλλάζουν όλα με ταχύτητα κινηματογραφική, που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο, σε μια εποχή με τέτοια ρευστότητα των ιδεών και τόση επίδειξη ισχύος από τις άρχουσες ελίτ, με εξουσίες τόσο απρόσωπες και σκληρές και απάνθρωπες που τάχα προστατεύουν τα ατομικά δικαιώματα μόνο και μόνο για να διαλύσουν τα Έθνη και τις Κοινωνίες, πρέπει να αντισταθούμε.
Πρώτο μας μέλημα, η υπεράσπιση της πατρίδας μας από κάθε πανούργα μεταμοντέρνα, μασκαρεμένη σε διεθνισμό, άπληστη επιβουλή της διεθνούς πλουτοκρατίας.
Η υπεράσπιση των νομίμων και αναγνωρισμένων από το διεθνές δίκαιο κεκτημένων, μέσα στη σύγχρονη δίνη του πιο ύπουλου ανταγωνισμού για παγκόσμια κυριαρχία, που έχει υπάρξει από καταβολής του κόσμου.
Με εξοπλισμούς δυνατοτήτων επιστημονικής φαντασίας πιο πραγματικής κι από την πραγματικότητα.
Η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι το πρώτο απαραίτητο, θεμελιώδες βήμα για να μπορέσει ο λαός μας να προχωρήσει απερίσπαστος και να ενωθεί με τους άλλους λαούς που αφυπνίζονται αναζητώντας τη μεγάλη ανατροπή του 21ου αιώνα.
Για πλατιά συμμετοχική, αληθινή Δημοκρατία.
Όχι να ψηφίζουμε σαν τα ζώα μια φορά στα 4 χρόνια κυβερνήσεις που άλλα ευαγγελίζονται και άλλα ΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ και ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ Για Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Αγαπητοί μου συμπατριώτες
Ήρθα σήμερα εδώ μπροστά σας, χωρίς περικεφαλαία και χλαμύδα, όπως μάς ειρωνεύονται οι εθνομηδενιστές εραστές του απρόσωπου και του αφηρημένου.
Μ´ ένα κίτρινο γιλέκο μέσα από τα μαύρα ρούχα του πένθους και της ντροπής για τις εθνικές υποχωρήσεις χρόνων και για την υποτέλεια των κατά καιρούς εκλεγμένων εξουσιοπαρμένων κυβερνητών μας.
Ήρθα για να σταματήσουμε μαζί τα σχέδια των Αμερικάνων και της Γερμανικής Ευρώπης για αποχωρισμό της Μακεδονίας από το σώμα της πατρίδας μας, για διαμελισμό του παρελθόντος μας και αφανισμό του μέλλοντός μας.
Για να γίνουμε οι άγρυπνοι φρουροί της αμύθητης, ανυπολόγιστης αξίας, αρχαίας περιουσίας μας που ξεπούλησαν, αιχμάλωτη στο υπερταμείο.
Η Μακεδονία ενώνει και πάλι τους Έλληνες.
Ήρθε η ώρα εσείς οι 300 ν’ ακούσετε και να φοβηθείτε τη φωνή του λαού.
Ζητάμε να κρατήσουμε αυτά που μάς ανήκουν.
Σφιχτά, πάνω στην καρδιά μας.
Και δίνουμε όλη μας την ψυχή, τη μεγάλη και ελληνική ψυχή μας για να γίνει η Ελλάδα μας ηγέτιδα και αυτοκράτειρα του μέλλοντός της.
Ζήτω ο ελληνικός λαός!
Η Μακεδονία είναι ελληνική!
Το βίντεο
Ολόκληρο το Συλλαλητήριο (3 ώρες – 40 λεπτά βίντεο)
 http://www.antibaro.gr/