22.12.18

Ιράκ: Ανακαλύφθηκε νέος ομαδικός τάφος όπου έθαβαν αμάχους οι μαχητές του ISIS [βίντεο] Πηγή: Απειλεί ο Τούρκος υπ. Αμυνας: Οι προκλήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο θα έχουν βαρύ τίμημα | iefimerida.gr

Μπροστά στα ίχνη που άφησε πίσω της μια, ακόμη, θηριωδία των φανατικών του Ισλαμικού Κράτους, βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι ιρακινές δυνάμεις, ανακαλύπτοντας έναν νέο ομαδικό τάφο αμάχων.
Ο νέος ομαδικός τάφος εντοπίστηκε στην περιοχή Χαουίτζα, στο Κιρκούκ, και περιέχει «πλήθος πτωμάτων» δήλωσε στο AFP ο Αντελ Ισμαήλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Οπως εξήγησε ο Ισμαήλ, τα πτώματα ανήκουν σε «αθώους Ιρακινούς αμάχους που απήχθησαν και εκτελέστηκαν» από το Ισλαμικό Κράτος. 
Κάτοικος της περιοχής σχολίασε ότι «συνήθιζαν (σ.σ. τα μέλη του ISIS) να έρχονται εδώ, να εκτελούν και να τα πετούν μέσα (σ.σ. τα θύματα) και εμείς τα βλέπαμε αυτά από μακριά». 
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΟΗΕ τον Νοέμβριο, το Ισλαμικό Κράτος άφησε πίσω του περισσότερους από 200 ομαδικούς τάφους, στις περιοχές που είχε υπό τον έλεγχό του από το 2014 έως το 2017. Οι Αρχές εκτιμούν ότι στους ομαδικούς τάφους στο βόρειο και δυτικό Ιράκ μπορεί να βρίσκονται έως και 12.000 πτώματα. 
Από τους 200 τάφους που έχουν εντοπιστεί έχουν γίνει έρευνες μόλις στους 30. Ο ΟΗΕ συνεχίζει να ερευνά στοιχεία από φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, συνιστούν «εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και πληρούν, ενδεχομένως, και τις προδιαγραφές για να χαρακτηριστούν ως «γενοκτονία». 


Πηγή: iefimerida.gr