28.12.18

H 9η Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας απέναντι στον συριακό Στρατό - Διαταγή Ασαντ: «Kτυπήστε τους»

Ραγδαίες εξελίξεις στην Συρία καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε στην αποστολή ολόκληρης της 9ης τουρκικής Ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων στην Μάνμπιτζ της Συρίας. 
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν αποδέχεται την σημερινή κίνηση του συριακού Στρατού που μπήκε στην Μάνμπιτζ και σκληραίνει την στάση του προσπαθώντας να κερδίσει κάτι παραπάνω αύριο στις διαπραγματεύσεις στην Μόσχα.
Αμέσως ο συριακός Στρατός, η ένδοξη 106η Ταξιαρχία πυροβολικού της Δημοκρατικής Φρουράς που έλαβε μέρος σε όλες τις μάχες στον 8ετή πόλεμο έλαβε διαταγή να ανοίξουν "πυρ" αν οι Τούρκοι πατήσουν την σκανδάλη.
Στο χάρτη όπως τον βλέπετε έχουν παραταχτεί σχηματίζοντας "δαχτυλίδι" προστασίας η 1η Μεραρχία Μάχης του συριακού Στρατού, δυνάμεις της «Al Quds Al Arabi» και η 106η Ταξιαρχία πυροβολικού της Δημοκρατικής Φρουράς. Δυνάμεις του συριακού Στρατού σπεύδουν διαρκώς.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι κομάντος οι οποίοι έφτασαν από τις τέσσερις γωνιές της Τουρκίας περνούν από το Κιλίς της Τουρκίας και μπαίνουν στην Συρία
Διαταγή Μ.Ασαντ: "Κτυπήστε τους Τούρκους αν ανοίξουν πυρ"

Ο συριακός στρατός έδωσε συγκεκριμένες εντολές επίθεσης εναντίον κάθε τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζει η Άγκυρα που θα επιχειρήσει να προελάσει προς το Μάνμπιτζ. Tην ίδια στιγμή ο FSA ανακοίνωση την αρχή της επιχείρησής του κατά του YPG.
Χουριέτ: “Τούρκοι κομάντος ξεκίνησαν να μπαίνουν στην Συρία”
Μονάδες κομάντος της Τουρκίας με πυρομαχικά και στρατιωτικά οχήματα ξεκίνησαν να μπαίνουν στην Συρία αργά το απόγευμα, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο DHA, δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ξεκίνησαν από την Τζεραμπλούς και κατευθύνονται προς το Μάμπιτζ.
Πρόκειται για δεκάδες τεθωρακισμένα, άρματα μάχης και εκατοντάδες μαχητές, όπως μεταδίδεται.
Ερντογάν: "Ψυχολογική κίνηση η είσοδος δυνάμεων του Άσαντ στο Μάνμπιτζ" - Δεν αποδέχεται την είσοδο του συριακού Στρατού!
Ψυχολογική κίνηση(!) χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν "την είσοδο δυνάμεων του συριακού Στρατού στο Μάνμπιτζ της Συρίας" έπειτα από την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών YPG, προσθέτοντας ότι “δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό” και πως αύριο τουρκική αντιπροσωπεία θα έχει επαφές με τη Μόσχα. 
Σε δηλώσεις τους στους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε “γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια ψυχολογική κίνηση, ότι είναι μια κατάσταση τοποθέτησης της σημαίας τους εκεί”, ωστόσο πρόσθεσε ότι “εκεί δεν υπάρχει κάτι οριστικό, τίποτα σοβαρό”.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αύριο θα πάει στη Μόσχα μια τουρκική αντιπροσωπεία υπό τον Τούρκο ΥΠΕΞ , τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό της ΜΙΤ και μαζί με τον Πρέσβη της Τουρκίας στη Μόσχα θα συζητήσουν αυτά τα ζητήματα με τη ρωσική κυβέρνηση.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στη συνέχεια ο ίδιος θα μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ θα ακολουθήσει και επίσκεψή του ιδίου στην Μόσχα ή στο Σότσι.
“Πρέπει αυτά να τα συζητήσουμε σοβαρά, δεν είναι μόνο το θέμα του Μέμπιτς, είναι η προσπάθειά μας να εξοντώσουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις εκεί. Πήραμε τα μέτρα μας, οι ένοπλες δυνάμεις μας συνεχίζουν τις εργασίες τους”, ανέφερε.
Έλαβαν θέσεις μάχης όλες οι φατρίες του FSA στη Μανμπίτζ!
Οι δυνάμεις του FSA που υποστηρίζονται από την Τουρκία ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι αυτοκινητοπομπές τους, συνοδευόμενες από τουρκικές δυνάμεις, μετακινούνται προς τη γραμμή του μετώπου της Μανμπίτζ, «σε πλήρη ετοιμότητα... να ξεκινήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της πόλης».
Νωρίτερα σήμερα, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε δυνάμεις στη Μανμπίτζ, αφού η κουρδική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) έκανε έκκληση στη Δαμασκό να προστατεύσει την πόλη από μια πιθανή επίθεση της Τουρκίας.
Ένας εκπρόσωπος τoυ FSA ανέφερε ότι παραμένει σε ισχύ το σχέδιο να επιτεθούν στα εδάφη που ελέγχουν οι SDF.
«Δεν υπάρχουν Σύροι στρατιώτες εντός της Μανμπίτζ», είπε ο Γιούσεφ Χαμούντ, ο εκπρόσωπος τους.
Οι αντάρτες, πρόσθεσε, περιμένουν μέχρι να συμφωνήσουν η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα πώς θα γίνει η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την πόλη.
Ωστόσο, η ανακοίνωση του συριακού στρατού αναφέρει ότι οι στρατιώτες ύψωσαν τη σημαία της χώρας στη Μανμπίτζ και ότι θα εγγυηθούν την ασφάλεια «όλων των Σύρων πολιτών και όσων είναι παρόντες» εκεί.
Σύμφωνα με τις YPG, οι Κούρδοι μαχητές έχουν αποσυρθεί από τη Μανμπίτζ για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία. «Γι' αυτό καλούμε τη συριακή κυβέρνηση, στην οποία ανήκουμε... να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις της για να (...) προστατεύσουν τη Μανμπίτζ απέναντι στις τουρκικές απειλές», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Κούρδοι της Συρίας.














: Another video showing a small number of mercenaries from the 1st Legion, mostly Salafist and ex- members. They are in the East of claiming to be ready to attack now.
: Ahrar al-Sharghia Islamic terrorist group which is formed by using ex- & Al-Nusra Front terrorists just released this video claiming that they are ready to launch the offensive for capturing now. pic.twitter.com/gdTcx5hWBN
pronews