14.12.18

Θεσσαλονίκη: Προληπτικές...(!!!) προσαγωγές και face control έξω από το Αλεξάνδρειο πριν την ομιλία Τσίπρα

.

Ενταση στην Τσιμισκή μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ - Υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - Πάνω από δέκα προσαγωγές - Ασφυκτικός ο κλοιός της αστυνομίας - Αναστάτωση μετά από τηλεφώνημα - φάρσα για δύο βόμβες

Πορεία διαμαρτυρίας υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό, προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αυτή την ώρα εκατοντάδες μέλη μακεδονικών σωματείων που είχαν συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο. Οι διαδηλωτές είναι περικυκλωμένοι από την αστυνομία, ενώ νωρίτερα είχε προκληθεί ένταση με τα ΜΑΤ καθώς δεν τους επετράπη να κινηθούν προς το Παλαί ντε Σπορ, όπου μιλά από λεπτό σε λεπτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.



Νωρίτερα, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο, προσήγαγαν αστυνομικοί έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ όπου είναι προγραμματισμένη  η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», κάτι που δεν του επετράπη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος πρωτοστάτησε στουςς αγώνες του κινήματος κατά της συμφωνίας Πρεσπών και είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση κατά του πρ.ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά.

Μαζί του ήταν η γνωστή δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο Thestival, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία και αυτή την ώρα οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για όσους περνούν μέσα στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη", Γιώργος Ρακκάς.

Τηλεφώνημα για βόμβαAναστάτωση προκλήθηκε περίπου στις επτάμιση το απόγευμα της Παρασκευής μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς, στο Παλαί ντε Σπορ και στην οδό Λαμπράκη. Στο Παλαί ντε Σπορ δεν υπήρξε ιδιαίτερη κινητοποίηση καθώς είχε ελεγχθεί και ασφαλισθεί ώρες πριν από την αστυνομία. Το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα. 

exorkismos1


Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη θυμίζει «φρούριο», καθώς εκτός από την ομιλία του πρωθυπουργού, εξελίσσονται και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. 

Μία συγκέντρωση έγινε  κοντά στον Λευκό Πύργο από οργανώσεις που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ, η δεύτερη στην Καμάρα από αντιεξουσιαστές.

Στον αστυνομικό κλοιό γύρω από το Παλέ Ντε Σπορ μετέχουν περίπου 2.000 αστυνομικοί. Έχουν επίσης μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη τα υδροφόρα οχήματα της αστυνομίας, που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα, τόσο στην επέτειο του Πολυτεχνείου, όσο και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα μαθήματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχουν διακοπεί από τις 17:00 το απόγευμα. Το ίδρυμα είχε ζητήσει από όλους τους οδηγούς να απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα από τους χώρους της πανεπιστημιούπολης έως εκείνη την ώρα.
Προσαγωγές έξω από το Παλέ Ντε Σπορ


Eνταση στην περιοχή του Λευκού Πύργου 
Ένταση  επικράτησε νωρίτερ στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν  παραταχθεί στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπουν στους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Νίκης να ανέβουν προς το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο όπου πρόκειται θα μιλήσει ο πρωθυπουργός. 

"Ντροπή σας" φωνάζαν οι συγκεντρωθέντες στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ φώναξαν και συνθήματα ενάντια στον πρωθυπουργό.
Thestival.gr Συγκέντρωση για τη Μακεδονία



th4
sil2
sil1
the1
se22
the3


ΠΗΓΗ: thestival.gr

Είχα την εντύπωση ότι προληπτικές συλλήψεις γινόντουσαν ΜΟΝO σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ  ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ! 

A.A