28.12.18

Στις επαγγελματικές συμφωνίες του Ν.Μαυρίκου ψάχνουν να βρουν ποιος κρύβεται πίσω από την απαγωγή του


Κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον του 51χρονου επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου, τις μεγάλες συμφωνίες που έκανε τους τελευταίους μήνες αλλά και τις οικονομικές του συναλλαγές, έχουν στραφεί αστυνομικοί της Ασφάλειας για να εξιχνιάσουν την κινηματογραφική απαγωγή του έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους μέσα στο κέντρο του Πειραιά.
Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία της οικογένειας Μαυρίκου 24 ώρες μετά την αρπαγή του. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, προσπαθούν μέσα από καταθέσεις μαρτύρων, γιατί υπάρχουν, με δεδομένο ότι το κινηματογραφικό σκηνικό, της αρπαγής του Πειραιώτη επιχειρηματία με αντικείμενο την τροφοδοσία πλοίων και πρεσβειών με καπνικά προϊόντα έγινε πρωί σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μπροστά στα μάτια περαστικών, να αντλήσουν ένα στοιχείο, μια λεπτομέρεια που θα λύσει το γρίφο.


Υλικό από κάμερες, στοιχεία μαρτύρων έχουν μπει στο μικροσκόπιο την ίδια ώρα που αστυνομικοί αλλά και μέλη της οικογένειας περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο σε περίπτωση που οι δράστες επιχειρήσουν να επικοινωνήσουν με τους δικούς του ανθρώπους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το όχημα στο οποίο επιβίβασαν βιαίως τον επιχειρηματία, το μπλέ τζιπάκι, οι πληροφορίες λένε ότι οι πινακίδες του δεν αντιστοιχούν σε κανένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα.

Έτσι, εκτιμούν ότι είναι πλαστές ενώ για τους δράστες οι περιγραφές κάνουν λόγο για τρία σωματώδη άτομα - τρεις ήταν αυτοί που κατέβηκαν και ένας ο οδηγός - ενώ η λεπτομέρεια που κάνει το όλο σκηνικό κινηματογραφικό είναι το γεγονός ότι οι τρεις άρπαγες του επιχειρηματία, φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν ΕΚΑΜ.

Η δε, επιχείρηση ήταν τόσο καλά οργανωμένη που λειτούργησαν αστραπιαία και έπιασαν χειροπόδαρα το θύμα τους για να το πετάξουν στο αυτοκίνητο πριν καλά καλά προλάβει να αντιδράσει. Τον πήραν “σηκωτό” τη στιγμή που πήγαινε προς το πάρκινγκ λένε χαρακτηριστικά αυτόπτες μάρτυρες.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι πληροφορίες λένε ότι ο 51χρονος επιχειρηματίας, που είναι χωρισμένος και πατέρας τριών παιδιών είχε στο πλευρό του τη νεαρή καλλονή playmate Χρύσα Δρακάκη η οποία ήταν στο σπίτι το πρωί της Τετάρτης όταν τον άρπαξαν οι άγνωστοι δράστες.

Μάλιστα, το ζευγάρι τις ημέρες των Χριστουγέννων βρισκόταν στην Παύλιανη και επέστρεψαν στον Πειραιά για να περάσουν την πρωτοχρονιά με τους γονείς του 51χρονου.

pronews