28.12.18

Η Άγκυρα καταγγέλλει την Αθήνα για την άδεια που δόθηκε στον Κουφοντίνα! - «Δεν σέβονται τις οικογένειες των θυμάτων»!

Ακόμα και οι...τούρκοι μας "πήραν στο μεζέ"!!!
Juan
Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την νέα άδεια στον δολοφόνο της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα καταγγέλει την Αθήνα ότι δεν σέβεται τις οικογένειες των θυμάτων και παραδίνει μαθήματα... Δικαιοσύνης.

«Καταδικάζουμε το ότι οι ελληνικές αρχές για μία ακόμα φορά  έδωσαν άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα, ένα καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν .
Επαναλαμβάνουμε ότι η απελευθέρωση ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη που αφαίρεσε τη ζωή Τούρκων διπλωματών δεν σέβεται τη μνήμη τους και τις οικογένειές τους. Αυτό αποτελεί επίσης μια μη αποδεκτή πράξη ασυμβίβαστη με την ιδέα της δικαιοσύνης και τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο  Εξωτερικών. 
Με την χορήγηση ολιγοήμερης άδειας από τη φυλακή στον Δ. Κουφοντίνα ασχολούνται σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέροντας την μάλιστα ως σκάνδαλο.
«Σκανδαλώδης απόφαση στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του CNN Turk, που αναφέρει: «ο Δημήτρης Κουφοντίνας, της τρομοκρατικής οργάνωσης 17ης Νοέμβρη, ο οποίος σκότωσε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και Τούρκων διπλωματών παίρνει για άλλη μια φορά τετραήμερη άδεια από την φυλακή όπου κρατείται στην Ελλάδα ».
Σημειώνεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας ζήτησε και πήρε άδεια από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου, όπου κρατείται, και έτσι θα βρίσκεται εκτός φυλακών από σήμερα και για 6 ημέρες (4 ημέρες άδεια συν δύο ημέρες για τα οδοιπορικά του), και συνεπώς θα αλλάξει χρονιά στο σπίτι του με την οικογένειά του.
Σύμφωνα με τον νόμο, κάθε δύο μήνες, οι κρατούμενοι δικαιούνται να ζητήσουν νέα άδεια, εφόσον έχουν τηρήσει πιστά τα όσα έχει ορίσει το συμβούλιο της φυλακής για την χορήγηση της άδειας τους.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, το συμβούλιο Εφετών Πειραιά είπε «όχι» στον Σάββα Ξηρό, ο οποίος υπέβαλλε αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας.
pronews