9.12.18

Νέα παρέμβαση από Σόφια - Βούλγαρος υπουργός Άμυνας σε Σκόπια: «Σταματήστε την παραχάραξη της ιστορίας»


«Τα Σκόπια να σταματήσουν την παραχάραξη της ιστορίας», είναι η νέα δήλωση του Βούλγαρου Αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος επανήλθε μετά τη δήλωση  που είχε κάνει το Σάββατο  ότι δεν θα επιτρέψει τη λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα ως επίσημη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Ο Καρακατσάνοφ σε συνέντευξή του στα βουλγαρικά ΜΜΕ την Κυριακή έθεσε και πάλι  θέμα της  Βουλγαρο-Σκοπιανής Επιτροπής για τα ιστορικά θέματα που επί ενάμισι χρόνο δεν έχει κάνει καμία πρόοδο και ότι η βουλγαρική πλευρά δεν έμεινε σταθερή στις θέσεις της.
«Υπάρχει μια τάση από τη βουλγαρική πλευρά να κάνουμε συμβιβασμούς, που κατά την γνώμη μου είναι απαράδεκτη.
Από την «μακεδονική» πλευρά εκφράσθηκε η επιθυμία να αμφισβητηθούν πράγματα, να αλλαχθούν και να γίνουν δεκτά  αυτά που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική αλήθεια», είπε ο Καρακατσάνοφ.
Ο Καρακατσάνοφ λέει ότι η συμπεριφορά των Σκοπίων θα πρέπει να αλλάξει.
«Η “Μακεδονία” δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με αυτήν την νοοτροπία», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.
Ο ίδιος προειδοποίησε χθες τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, να μην επιμένει στην ύπαρξη της μακεδονικής γλώσσας, όταν δήλωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εγγυάται την ύπαρξή της.
Στη δήλωση αυτή του Καρακατσάνοφ αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων λέγοντας ότι «οι δηλώσεις αυτές δημιουργούν ένα αρνητικό κύκλο που θα μας οδηγήσει μακριά ο  ένας από τον άλλο και θα προκαλέσει εχθρότητα παρά φιλία».
«Έχουμε υπογράψει μια συνθήκη φιλίας για να οικοδομήσουμε τη φιλία, αλλά αυτή προϋποθέτει την αμοιβαία κατανόηση, σεβασμό και μέριμνα για τα συμφέροντα των γειτόνων», απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων.
Την ίδια ώρα που η Βουλγαρία φέρνει τα Σκόπια προ των ευθυνών τους ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει ομιλία για να ...προπαγανδίσει την συμφωνία με τα Σκόπια στη Θεσσαλονίκη! 
pronews
Υπόμνηση:   κ. Τσίπρα  σας υπενθυμίζουμε ότι είστε πρωθυπουργός της Ελλάδος.
Φ. Ιωάννου/Efenpress