3.12.18

«Αι απειλαί τους άφρονας καταπλήττουσι»






του Στέλιου Παπαθεμελή*

                                                                         

 

     Όλα  τα  κατάφερε ο ΟΗΕ, όπου γης παρενέβη. Αδρή η εμπειρία των Ελλήνων από την … απομάκρυνση τού Αττίλα από την Κύπρο, την … απόκρουση τής κλιμακούμενης τουρκικής απειλής στο Αιγαίο και άλλα συναφή κατορθώματά του επιβολής τής ειρήνης και τής δικαιοσύνης στο κόσμο. Ο φερετζές τού έλειπε μάλλον και το πέτυχε. Ονομάζεται «Παγκόσμιο Σύμφωνο για μια ασφαλή, συντεταγμένη και ρυθμισμένη μετανάστευση».


       Επίκειται (10-11 Δεκεμβρίου) η Διάσκεψη τού Μαρακές όπου οι 193 χώρες – μέλη τού ΟΗΕ καλούνται να επικυρώσουν το Σύμφωνο. Ήδη όμως πολλές απ’ αυτές με εμπειρίες τού φαινομένου δηλώνουν την άρνησή τους. Πρώτες οι ΗΠΑ και ακολουθούν Ισραήλ, Αυστραλία, Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Κροατία, Εσθονία και η γειτονική μας Βουλγαρία. Εικάζουμε και πολλές άλλες.

    Το Σύμφωνο δηλώνεται «μη δεσμευτικό»(σκορδαλιά χωρίς σκόρδο). Αλλά οι χώρες που έχουν καεί στο χυλό φυσούν και το γιαούρτι, καθώς εκτιμούν ότι μεσομακροπρόθεσμα θα καταστεί δεσμευτικό. Από την πλευρά του ο Γ.Γ. των Η.Ε. το βιολί του, φλυαρεί περί «ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας, ρατσισμού» και άλλων ηχηρών παρομοίων.

    ‘Όμως ενός εστί χρεία: αντί να ερημώνονται χώρες και να βυθίζονται σε καταστροφικούς σπαραγμούς, εμφυλίους και μη, να επιβληθεί πραγματική ειρήνη σ’ αυτές. Να βοηθηθούν να βρουν το δρόμο της ανάπτυξης, της αξιοποίησης των εθνικών τους πόρων ικανών να θρέψουν τους πολίτες τους ώστε να μην επιλέγουν τους απέλπιδες δρόμους της μετανάστευσης. Εδώ υποχρεούται να δώσει απόλυτη προτεραιότητα ο ΟΗΕ και όχι εκεί πού … βόσκει!

      Η ελληνική εμπειρία μετράει μεταξύ 2008 – 2018 , 1.451.374 καταγεγραμμένους παράνομους (μετά τη Σύνοδο τού Μαρακές θα μας απαγορευτεί η χρήση τού όρου “παράνομος”!) μετανάστες, συν απροσδιόριστος αριθμός μη καταγεγραμμένων. Η συντριπτική  πλειοψηφία είναι αφροασιάτες μουσουλμάνοι, ξένοι προς τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τα ήθη τού λαού μας. Ο αριθμός αυτός διογκώνεται καθημερινά με τις αδιάκοπες κατευθυνόμενες από Τουρκία εισροές. Αυτό συμβαίνει σε μια χώρα μόλις 10 εκατ. με ραγδαία δημογραφική συρρίκνωση, την Ελλάδα και προϊδεάζει την  εξαφάνισή μας.

       Ήδη, αλλά οπωσδήποτε σε άμεσα ορατό χρόνο η Ελλάδα δεν θα μπορεί να διαχειρισθεί το μέγεθος και την πολυπλοκότητα τού προβλήματος. Ενόψει αυτού είναι ακατανόητο ότι δεν έσπευσε να μιμηθεί την γειτονική Βουλγαρία που αρνείται  να κυρώσει το νεοφανές Παγκόσμιο Σύμφωνο.

       Με τα ιδεολογήματα των «ανοικτών συνόρων» που εμπνέουν την πολιτική μας ελίτ οδηγούμαστε ακάθεκτα σε οδυνηρή υπονόμευση της εθνικής μας ταυτότητος και φυσιογνωμίας. Το νέο  Σύμφωνο έρχεται να επισφραγίσει αυτό που η χώρα μας μετά το 2008 το έχει κάνει πράξη, όπου οι «μουσαφιραίοι»  μας με τα επιδόματα, τις ιατροφαρμακευτικές παροχές  κλπ περνούν προδήλως καλύτερα από τούς Έλληνες φτωχούς.

       Αν υπάρχει κάποιος νουνεχής σ’ αυτήν την κυβέρνηση, ας  σταματήσει τον κ. Τσίπρα να υπογράψει αυτό το Σύμφωνο!

       Βαρύ το κόστος υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων. Τα Μνημόνια μάς φτωχοποίησαν όλους, αλλά να προχωρήσουμε, εκ του υστερήματός μας και με τον οβολόν  τής χήρας.  Να απευθυνθούμε με ζεστά πατριωτικά λόγια στους Ομογενείς μας όπου γης, ιδίως στις ΗΠΑ, και στον εφοπλιστικό μας κόσμο. Πολιτεία και Εκκλησία να δράσουν από κοινού. Χρέος μας να τονώσουμε την διπλωματική και  στρατιωτική μας ισχύ και ταυτόχρονα την πολιτική και οικονομική μας. Μπορούμε. Στο χέρι μας είναι. Ας έχουμε υπόψη ότι η Τουρκία δαπάνησε για την άμυνά της πέρυσι 13,7 δισ. έναντι 3,4 δισ. που δαπανήσαμε εμείς. Η ποσοτική διαφορά είναι ασφαλώς καταθλιπτική, εις βάρος μας, αλλά υπολογίζουμε και όχι επιπολαίως στην ποιοτική. Κατά τα άλλα δεν πανικοβαλλόμεθα από τις απειλές διότι, όπως έλεγε ο Σωκράτης, οι βροντές τρομάζουν τα παιδιά και οι απειλές τους ανόητους. «Αι μεν βρονταί τους παίδας, αι δε απειλαί τους άφρονας καταπλήττουσι».

    Να εγκαταλείψουμε τον κατευνασμό και να υιοθετήσουμε μια δυναμική στρατηγική αποτροπής. Όμως οι ηγεσίες μας, πολιτικές, πνευματικές και λοιπές, βολοδέρνουν σε άλλα πελάγη. Η Ελένη Θεοχάρους, η γενναία Κυπρία Ευρωβουλευτής, που την κήρυξε ανεπιθύμητη ο περιβόητος Ράμα, είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της: «Μάς κυβερνούν αδιάφοροι, τάχα εκσυγχρονιστές και μοντέρνοι, τάχα πολυπολιτισμικοί και κοσμοπολίτες, οι οποίοι ταυτίζουν τον υγιή πατριωτισμό και την υπεράσπιση των δικαίων τού λαού με τον εθνικισμό».

    «‘Ηγέτες» δήθεν γνωστικοί, λογικοί, ρεαλιστές, υπάκουοι υπηρέτες  ξένων αφεντάδων, που, αφού κατέστρεψαν την οικονομία και έπληξαν το σφρίγος τού Ελληνισμού, το εθνικό του φρόνημα, τα οράματα και τις ενατενίσεις του, την πίστη και τις ελπίδες του, εφαρμόζουν εργολαβικά τις εντολές οι οποίες τους δίνονται. Τρέμουν τους επιθετικούς και κακοποιούς γείτονές μας και σιωπούν μπροστά στις προκλήσεις τους, προκειμένου να συνεχίσει η Ε.Ε. την οικονομική στήριξη και την ανοχή της».

  Οι πολιτικοί μας ταγοί λειτουργούν δυστυχώς ως ετεροπροσδιορισμένοι και προσυπογράφουν άνετα τις απαιτήσεις των αφεντάδων. Η χώρα αυτοκαταδικάζεται με τέτοιες συμπεριφορές να είναι δεδομένη και αναλώσιμη. Μια εμπρέπουσα απάντηση από τον πολιτικό μας κόσμο (κυβέρνηση, εν αναμονή κυβέρνηση) που να πονάει δεν έλαβε ακόμη ο πανάθλιος Ράμα για την δολοφονία τού παλικαριού. Ένα αντίμετρο δεν ανακοινώθηκε. Κρίμα μας!

     Αγωνιστικό μήνυμα από τα «κίτρινα γιλέκα» της Γαλλίας : «Η ελίτ ανησυχεί για το τέλος τού κόσμου και εμείς ανησυχούμε για το αν θα βγάλουμε το μήνα»!...



 
*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
                            

E-mail:stpapathemelis@gmail.com,danagennisi.press@gmail.com