4.12.18

Άτακτη υποχώρηση του Μ.Μακρόν: Παίρνει πίσω την αύξηση στις τιμές των καυσίμων - Τα «κίτρινα γιλέκα» κέρδισαν

Ηττήθηκε ο Μ.Μακρόν από τα «κίτρινα γιλέκα» και την έντονη αντίδραση του γαλλικού λαού και πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών μη αυξάνοντας (τουλάχιστον προς το παρόν) τις τιμές των καυσίμων.

Λίγο νωρίτερα αρκετοί εκπρόσωποί του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα παραστούν στην προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας κάνοντας λόγο για «απειλές κατά της ζωής τους» και για «λόγους ασφαλείας» χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Την ίδια ώρα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές ότι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρντ Φιλίπ σχεδιάζει να παρουσιάσει σε βουλευτές του κόμματος του Εμμανουέλ Μακρόν ένα μορατόριουμ όσον αφορά τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.
Προηγήθηκε το βράδυ της Δευτέρας έκτακτη υπουργική σύσκεψη, παρουσία του Εμμανουέλ Μακρόν και του Εντουάρ Φιλίπ στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Εκτός από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, στη σύσκεψη αυτή μετείχαν και άλλα μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ. 
Ο Μακρόν ήθελε πάση θυσία να ακυρωθούν οι προγραμματισμένες διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις του ερχόμενου Σαββάτου.
pronews