18.12.18

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ...ΒΙΑ ΚΑΙ "ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ!!!



 ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ:

"Σάλο στην τοπική κοινωνία του Άργους έχει προκαλέσει η τοποθέτηση πινακίδας που απαγορεύει την πρόσβαση σε ΑμΕΑ.
Η ταμπέλα που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία του Άργους απαγορεύει τη διέλευση ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια λόγω της κλίσης του εδάφους, προκαλώντας αντιδράσεις."

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι  προχώρησε σε μήνυση κατά της διοίκησης του Δήμου Άργους για... καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία!

Το λάθος του Δήμου έγκειται στη λέξη "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ" αντί "ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ"  Η ΜΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ"
 Σαφώς η  (ουσιαστικά προειδοποιητική) πινακίδα τοποθετήθηκε για να προστατεύσει τους αναπήρους από την απότομη κλίση του εδάφους.
Δηλαδή τι ήταν προτιμότερο; Να αδιαφορήσει ο Δήμος και να κατρακυλούν ασυγκράτητοι στην απότομη κατηφόρα οι ανάπηροι με αναπηρικά αμαξίδια με κίνδυνο να σκοτωθούν;
Ας αλλάξει ο Δήμος τη λέξη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (που πράγματι "χτυπάει" άσχημα με τη λέξη ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ - όπως γράφουμε και πιο πάνω- ή ας βγάλει την πινακίδα τελείως και σε περίπτωση ατυχήματος να μηνύονται οι υπεύθυνοι του "Ελληνικού Παρατηρητηρίου κ.λ.π." ως ηθικοί αυτουργοί.
Διαβάστε το έγγραφο:
«ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
Κυρίες/Κύριοι
Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου
Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο την απαγόρευση πρόσβασης σε περιοχή από το Δήμο Άργους που προκαλεί διάκριση κατά των ΑμεΑ (άρθρο 1 Ν. 927/79 παρ. 1 και 5 – από δημόσιο λειτουργό -και δη το Δήμαρχο-, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων). Το αδίκημα είναι διαρκές και άρα αιτούμεθα την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας».
Ένας πολιτικός μηχανικός από το Άργος, ο Πέτρος Θωμόπουλος, κατήγγειλε επίσης τη διοίκηση του Δήμου Άργους, για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία καθώς, όπως αναφέρει, στην πλατεία της πόλης κατασκευάστηκε ένα γεφυράκι, το οποίο έχει όμως κλίση με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη έως αδύνατη η μεταφορά των πολιτών με κινητικά προβλήματα από το ένα τμήμα της πλατείας στο άλλο.
 Δηλαδή τί έπρεπε να κάνει ο Δήμαρχος, να μη κατασκευάσει το γεφυράκι  (ή να είχε αναθέσει σε άλλον... τη κατασκευή);
Δεν γνωρίζουμε τη περιοχή, αλλά δεν είναι δυνατόν το γεφυράκι να αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση  προς τη πλατεία!
Λέξεις όπως ρατσιστική βία, χάνουν το νόημά τους όταν χρησιμοποιούνται λάθος και η "ρατσιστική βία" εκδηλώνεται αντίστροφα,  από αυτούς που  την προστατεύουν...
Α. Αλεξανδρής