7.12.18

Σε επέτειο βίας κι αυθαιρεσίας έχει μετατραπεί η 6η Δεκέμβρη




Εδώ και χρόνια, συγκεκριμένες ημερομηνίες και γεγονότα έχουν συνδεθεί με ταραχές και καταστροφές. Παράλληλα, η κοινή γνώμη είναι κάθετα αντίθετη με όσα συμβαίνουν και καταδικάζει τις απρόκλητες φθορές της περιουσίας του κράτους και των πολιτών.
Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές η επόμενη ημέρα μάς βρίσκει να μετράμε ζημιές χιλιάδων ευρώ που καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Πλέον, με την ανοχή όλων, τα δημόσια Πανεπιστήμια αντί να λειτουργούν ως ορμητήριο νέων και σύγχρονων ιδεών έχουν μετατραπεί σε άντρο παραβατικότητας.

Σε όλα αυτά, η Αστυνομία έχει τον ρόλο του σάκου του μποξ που λοιδορείται με κάθε ευκαιρία. Ο Έλληνας Αστυνομικός είναι απροστάτευτος. Οι δολοφονικές επιθέσεις κατά των διμοιριών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι παραπέμπουν σε πολεμικές μεθόδους. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τους Αστυνομικούς και να στείλει ένα μήνυμα δικαιοσύνης, μέσω της αλλαγής του νομικού πλαισίου που θα καταστήσει ιδιώνυμο αδίκημα την άσκηση βίας κατά αστυνομικού.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι χθες, οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από πολύωρη ανοχή και λόγω των φθορών που σημειώθηκαν, επενέβησαν και προχώρησαν σε συλλήψεις. Μένει να δούμε ποιες ποινές θα επιβληθούν στους συλληφθέντες.
Η Ένωσή μας επαινεί όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στα μέτρα τάξης για την στάση τους κι ευχόμαστε περαστικά στους τραυματίες συναδέλφους μας. 
   
Θεσσαλονίκη, 7 Δεκεμβρίου 2018
     
Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος
6936800701
Ο Γεν. Γραμματέας
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6948753589


     ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΟΥ ΜΑΣ:

-Δεν βρέθηκε ένας υψηλόβαθμος Αξιωματικός, να αγνοήσει τις "ανωθεν" εντολές των άκαπνων πολιτικών ηγετίσκων και να διατάξει έφοδο στο "πανεπιστήμιο" και μαζικές συλλήψεις των αναρχικών και να τους μεταφέρει κατά εκατοντάδες- όπως κάνει πάντα η Γαλλική Αστυνομία, αλυσσοδεμένους στον εισαγγελέα.
Ομιλούν για άσυλο! Δεν υπάρχει άσυλο στις περιπτώσεις αυτές και μάλιστα τη στιγμή που την άρση  ζητούν  και οι ίδιοι οι πρυτάνεις.
 Ευθυνοφοβία υπάρχει και ατολμία και φυσικά η φυσική ηγεσία αναλογίζεται πως θα αντιμετωπισθεί από τους πολιτικούς ηγετίσκους στις επόμενες κρίσεις.
 Αποτέλεσμα: 
Βάζουν τους αστυνομικούς να παρίστανται  εις τον περιξ χώρο με κίνδυνο της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας  -ουσιαστικά ασκόπως - και να ρίχνουν κάποια δακρυγόνα (αντί να τους έχουν εφοδιάσει με σφαίρες από καουτσούκ) και να αποτελούν στόχους του κάθε αλήτη που θέλει να εκπαιδευθεί στο σημάδι με βόμβες (ενισχυμένες χημικά) μολότοφ , με πέτρες σίδερα κ.λ.π.
 Οι ρίψεις μολότοφ, πετρών  και ναυτικών φωτοβολίδων, σε ευθεία βολή, δεν αποτελούν απόπειρες δολοφονίας; Δεν υπάρχει έστω ενδεχόμενος δόλος; Οι μολότοφ δεν είναι εκκρηκτικές ύλες; Δεν υπάγονται στις διατάξεις περί κατοχής και χρήσης εκκρηκτικών υλών; 
 Τόση αδιαφορία, για τη δημόσια τάξη, για τις ζωές των αστυνομικών και για τις καταστροφές δημοσίας περιουσίας που θα κληθεί άλλη μια φορά ο Ελληνικός λαός να πληρώσει;
 Δεν θα έπρεπε να επιβάλονται  στους δράστες εξοντωτικές ποινές  για παραδειγματισμό και δήμευση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων για την αποκατάσταση των ζημιών;
 Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να εξαντληθεί η υπομονή των αστυνομικών και να δώσουν μόνοι τους τη λύση ή με "έφοδο" ή με αποχώρηση για τις οικίες τους;

 Φ. Ιωάννου