27.12.18

Επίθεση ενόπλων σε εκκλησία στη Βιέννη: Σε άσχημη κατάσταση πολλοί μοναχοί - Πληροφορίες για 15 τραυματίες (φωτό)

15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από επίθεση αγνώστων σε εκκλησία της Βιέννης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άγνωστοι επιτέθηκαν σε εκκλησία της αυστριακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, περίπου στις 13:30 τοπική ώρα, η συμμορία εισέβαλε στη Μονή Maria Immaculata.
Έδεσε και φίμωσε τους μοναχούς και ακολούθως άρχισε να αναζητεί αντικείμενα αξίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γύρω στις 16:27, οι ληστές διέφυγαν και άφησαν πίσω τους, τους μοναχούς, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι από μαχαίρι.
Οι αρχές αναφέρουν πως το συμβάν που ξεκίνησε περίπου στις 13:30 και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές έδεσαν και φίμωσαν τουλάχιστον 15 μοναχούς, Οι πέντε, ωστόσο, πρόβαλαν αντίσταση και βρέθηκαν μαχαιρωμένοι, ενώ η κατάσταση του ενός, κρίνεται σοβαρή.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή Strebersdorf, ενώ έχει καλέσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από το σημείο και να μην πλησιάζουν για όσο διάστημα διαρκεί η επιχείρηση.
Από τη Μονή φαίνεται να λείπουν αντικείμενα αξίας, η καταγραφή των οποίων θα γίνει τις αμέσως επόμενες ώρες. Η αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας κάνει λόγο για δύο άτομα, τα οποία εισέβαλαν στην εκκλησία της Μονής.
Από τις περιγραφές των μοναχών που βρέθηκαν υπό καθεστώς ομηρίας, ο  ένας από τους δύο δράστες είναι γύρω στο 1,80 μέτρα ύψος, μελαχρινός, ενώ  μιλούν σπαστά γερμανικά, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι είναι ξένοι ή μετανάστες.
Η περιοχή θα παραμείνει αποκλεισμένη, παρ' ότι λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, ολοκληρώθηκε η έρευνα στο κτηριακό συγκρότημα της Μονής. Όπως όλα δείχνουν, οι δύο δράστες κατάφεραν να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ενώ οι δύο -κατά τα φαινόμενα- ληστές, χαρακτηρίζονται άκρως επικίνδυνοι. Στην επιχείρηση μετέχουν και κλιμάκια των ειδικών δυνάμεων Cobra. 

Gegen 13.30 überfielen derzeit 2 unbekannte Täter mehrere Ordensbrüder in der Klosterkirche Maria Immaculata in . Die Tat streckte sich über mehrere Stunden, gegen 16:17 Uhr entdeckten unsere KollegInnen die gefesselten und teils schwer verletzen Opfer.


pronews