10.11.18

Ισοπεδώθηκε στρατιωτική βάση στην Τουρκία - 25 τραυματίες, 14 νεκροί - Βίντεο



Δραματικοί διάλογοι διασωστών στην «εξαϋλωμένη» τουρκική βάση - Για πρώτη φορά επίθεση PKK με οπλισμένα uav

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής σε στρατιωτική βάση στην πόλη Hakkari στην επαρχία Semdinli της Τουρκίας.
To anadolu αναφέρει πως η Τουρκία απαγόρεψε τη διάδοση πληροφοριών αναφορικά με την έκρηξη στη στρατιωτική βάση στο Hakkari . Την απόφαση πήρε το ποινικό δικαστήριο Semdinli (περιοχή Hakkari).
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 25 στρατιώτες και υπάρχουν 14 νεκροί ενώ οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες για επτά ακόμη που αγνοούνται.
Στο βίντεο Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες ψάχνουν για επιζώντες αλλά δεν βρίσκουν.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερα του στρατού τα οποία μεταφέρουν τους τραυματίες. 
Το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αποδίδει την έκρηξη σε ατύχημα και συγκεκριμένα σε ελαττωματική βολή όλμου...
Tο "ατύχημα" αυτό σημειώθηκε στη στρατιωτική βάση του Σουνγκού Τεπέ, στην περιοχή Σεμντινλί, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.
Το γραφείο του κυβερνήτη του Χακαρί σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι εξερράγη μια "ελαττωματική" οβίδα τη στιγμή που εκτοξευόταν από το πυροβολικό. Ασαφές παραμένει αν το ατύχημα αυτό σημειώθηκε στο πλαίσιο κάποιας άσκησης ή κατά τη διάρκεια κάποιας επιχείρησης του στρατού.




Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την τεράστια έκρηξη που ισοπέδωσε χτες τουρκική βάση στην πόλη Hakkari στην επαρχία Semdinli της Τουρκίας.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε πως 25 στρατιώτες νοσηλεύονται σοβαρά τραυματίες. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως 7 στρατιώτες αγνοούνται ακόμη ενώ ο Ερντογάν ανέφερε πως 4 σκοτώθηκαν. 

Tαυτόχρονα, το PKK πραγματοποίησε για πρώτη φορά επίθεση με 4 οπλισμένα UAV κατά τουρκικών θέσεων στο Σιρνάκ. Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση των Κούρδων σε τουρκική πόλη με οπλισμένα UAV.
Η πόλη Şırnak βρίσκεται σε απόσταση μόλις 33 χλμ από τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ
Ηταν οι Κούρδοι που επιτέθηκαν και στο Hakkari; Πιθανότατα.
Στο δεύτερο βίντεο όπως θα δείτε ακούγονται οι φωνές των διασωστών που ερευνούν για αγνοούμενους. Η φράση που ακούγεται συχνά είναι:
«Είναι κανείς εκεί; Είναι κανείς εκεί;». Πρόκειται για την κωδικοποιημένη φράση των Τούρκων διασωστών που χρησιμοποιείται από την εποχή των μεγάλων σεισμών πριν από 20 περίπου χρόνια. 
«Δεν ξέρουμε πόσο μπαρούτι και πόσες σφαίρες εξερράγησαν. Δεν ξέρουμε τι έγινε» αναφέρει ένας διασώστης.
«KIMSE VARMI?, KIMSE VARMI?» που σημαίνει «Είναι κανείς; Είναι κανείς;» ρωτάει ένας άλλος Τούρκος διασώστης.
Στην Τουρκία επικρατεί απόλυτο σκοτάδι γύρω από τις συνθήκες που επικρατούν στη στρατιωτική βάση. Οι δημοσιογράφοι καθώς και οι φωτορεπόρτερ δεν είναι σε θέση να μεταδώσουν στοιχεία, εικόνες και ρεπορτάζ από το σημείο όπως ανέφερε και χτες το pronews.gr. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε λοιπόν εάν ήδη έχουν καταγραφεί νεκροί αλλά και το τι ακριβώς συμβαίνει σχετικά με τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Επίσης, δεν είναι δυνατό μέχρι στιγμής να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί ο πραγματικός λόγος για τον οποίο προκλήθηκε η έκρηξη.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν υπήρξε εμπλοκή ή στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή με στοιχεία Κούρδων ανταρτών του PKK ή άλλης οργάνωσης.
Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 17.30 (τοπική ώρα) που σημαίνει ότι ήδη είχε πέσει το σκοτάδι στις ανατολικές περιοχές της Τουρκίας. 
Αργά το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ο ίδιος πως κατά την έκρηξη στο Hakkari σημειώθηκαν τέσσερις θάνατοι. Ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός αφού δεν μπορεί να υπάρχει δημοσιογραφικός έλεγχος όσον αφορά τα θύματα της έκρηξης λόγω του "εμπάργκο" που επιβλήθηκε ως προς την κάλυψη των γεγονότων αυτών.
«Τέσσερα από τα παιδιά μας έπεσαν ως μάρτυρες και είχαμε περίπου είκοσι τραυματίες εξαιτίας έκρηξης που οφείλεται σε ατύχημα και σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών στο Χακάρι»,δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, Ρ.Τ.Ερντογάν, σε τηλεοπτική ομιλία του.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ πως 25 στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν σε «ατύχημα» που σημειώθηκε κατά τη βολή «πυρομαχικού βαρύ όπλου» στη στρατιωτική βάση Σιουνγκιού Τεπέ, στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν
Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν η έκρηξη σημειώθηκε στο πλαίσιο αποστολής ή άσκησης.









Another video from the Turkish military position which was destroyed in Hakkari. Turkish officials claims there were only wounded in this explosion..

My guess is that these videos will be deleted and Turkish officials will continue to hide their losses in the war against PKK.
Video showing the mayhem after a Turkish military position/base was destroyed in Hakkari.

Turkish soldiers and officers in the video screams, asking if any soldier survived but don’t get any replies. Meanwhile Turkish officials claims there were only wounded in the “accident”. pic.twitter.com/Ed7aTVYOwW
pronews.gr