15.11.18

Σε ύμνους υπέρ του Α.Τσίπρα αναλύθηκε ο Αμερικανός πρέσβης Τ.Πάιατ: «Η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη μαζί του»...


Σε ύμνους υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και της συμφωνίας εκχώρησης των ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας στα Σκόπια, αναλύθηκε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2018. 
_________________________________
Η Efenpress,του αφιερώνει, Τιμής Ένεκεν το παρακάτω τραγουδάκι:
__________________________________________

«Η ιστορία θα είναι γενναιόδωρη με τον Τσίπρα, ο οποίος επέδειξε πολιτικό θάρρος για να προχωρήσει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Οι ΗΠΑ θα δουλέψουν πολύ σκληρά για να την προωθήσουμε. Ενδιαφερόμαστε πολύ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, θέλουμε να δούμε να ολοκληρώνεται και να προοδεύσει η ΠΓΔΜ καθοδόν προς τη Συμμαχία, ώστε να ευημερεύσει η ευρύτερη περιοχή»,τόνισε ο κ. Πάιατ, κάνοντας λόγο για ιστορικές εποχές.
«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και θα ενισχύσει τον ρόλο της ως οικονομική πύλη των Βαλκανίων. Αποτελεί, ακόμη, ευκαιρία για να αποκατασταθεί ο ιστορικός ρόλος της Θεσσαλονίκης ως κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των δυτικών Βαλκανίων» είπε.
Τώρα, τι σημαίνει «κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των δυτικών Βαλκανίων» μόνο ο ίδιος το ξέρει. .
Επίσης εξήρε το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, χαρακτηρίζοντάς την ως «πυλώνα σταθερότητας», εννοώντας προφανώς ότι είναι η μοναδική χώρα που λέει σταθερά «Ναι» στις ΗΠΑ.
Και συνέχισε να εξαίρει την παραχώρηση της Μακεδονίας (έτσι ή αλλιώς ως «Μακεδονία» έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια εδώ και πολλά χρόνια οι ΗΠΑ τους σλαβόφωνους και αλβανόφωνους των Σκοπίων), λέγοντας: «Όταν πήγα στην Ουάσινγκτον, μετά τις Πρέσπες, διαπίστωσα πόσο σημαντική θεωρούν τη συμφωνία και πόσο ενίσχυσε την αντίληψη στις ΗΠΑ για την Ελλάδα ως περιφερειακού ηγέτη και ως χώρα που προσφέρει λύσεις, ως έναν σύμμαχο που πρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτόν».
Αν συνεχίσουν να επενδύουν στην Ελλάδα οι Αμερικανοί όπως επενδύουν σήμερα, «σωθήκαμε»...
Σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια σημείωσε «είστε εκτός της επιτήρησης και υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στις προσπάθειες και το κουράγιο του ελληνικού λάου». Ολοι δίνουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια και το κουράγιο των πολιτών. Λεφτά δεν δίνει κανένας. Και πρώτοι οι Αμερικανοί που χρωστάνε 20 τρισ. δολ. σε όποιον μιλά αγγλικά...
Κατά τα λοιπά είπε το σύνηθες «Οι ΗΠΑ είναι σαφείς: υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευθεί τους πόρους της», αναφερόμενος στις τουρκικές επιθετικές κινήσεις στην Α.Μεσόγειο, αλλά δεν μας είπε ποια Κύπρος; Η κανονική ή η «ομοσπονδιακή»;