29.11.18

Απίστευτη αγριότητα σε ληστεία περιπτέρου


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Εικόνες που θυμίζουν τις επιθέσεις που γίνονται στα σκοτεινά και επικίνδυνα στενοσόκακα του Μπρονξ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Δραπετσώνα του Πειραιά. 

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου, ο οποίος έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του, όταν στις 04.49 εμφανίστηκαν στο κατάστημα δύο άγνωστοι, οι οποίοι αρχικά τον χτύπησαν και εν συνεχεία απέσπασαν τα λιγοστά χρήματα που είχε στο ταμείο του.


Oι δράστες επέδειξαν τεράστια αγριότητα, μολονότι το θύμα δεν προέβαλε αντίσταση, αλλά απλώς στωικά ακολουθούσε τις εντολές τους. 

Ειδικότερα, οι κακοποιοί άρπαξαν τον άνδρα έξω από την πόρτα του περιπτέρου, τον ταρακούνησαν και στη συνέχεια τον πέταξαν κάτω, ενώ ένας εξ αυτών τον πατούσε στο έδαφος! Ο συνεργός του εισήλθε στο κιόσκι, άνοιξε το ταμείο και άρχισε να αποσπά χαρτονομίσματα. 

Όταν η... δουλειά τους τελείωσε, άφησαν  τον άνθρωπο κατάχαμα και αποχώρησαν. 

Παρόμοιο χτύπημα και στα Ταμπούρια

Νωρίτερα την ίδια ημέρα και συγκεκριμένα στις 03.46, δηλαδή μία ώρα πριν, είχε σημειωθεί παρόμοια επίθεση σε βάρος υπαλλήλου περιπτέρου στα Ταμπούρια. 

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, πιθανόν τα ίδια άτομα -με άλλη όμως περιβολή- προσέγγισαν τον άνδρα και με την απειλή όπλου τον «πληροφόρησαν» πως πρόκειται να τον ληστέψουν. 
Ολα συνέβησαν την ώρα που ο υπάλληλος βρισκόταν στην πρόσοψη του περιπτέρου και τακτοποιούσε κάποια προϊόντα. Τότε κατέφθασαν οι δύο δράστες, με έναν εξ αυτών να «τσεκάρει» το όπλο του δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση. 

Οι δράστες προσέγγισαν το θύμα και το ανάγκασαν να εισέλθει στο κιόσκι προκειμένου να τους ανοίξει την ταμειακή. Στη συνέχεια επεδόθησαν σε πλιάτσικο και έπειτα από μερικά λεπτά αποχώρησαν πεζή.


πηγή: zougla.gr