18.11.18

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρωνΣυνελήφθησαν (3) άτομα στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.800 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα, καθώς και συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού ΔημοσίουΣτο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, μεσημβρινές ώρες χθες (17-11-2018) στην περιοχή της Ξηροκρήνης (λαϊκή αγορά), αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης  συνέλαβαν τρία άτομα.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 38, 25, και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί τελωνειακού κώδικα».

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να κατέχουν και να διαθέτουν προς πώληση συνολικά (1.874) πακέτα τσιγάρα και (83) συσκευασίες καπνού, τα οποία στο σύνολό τους δεν έφεραν την ειδική ταινία καταβολής φόρου κατανάλωσης καπνού και λοιπών δασμών του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δε διέθετε απαραίτητα έγγραφα παραμονής στην ελληνική επικράτεια.