7.11.18

Φίλης για Κατσίφα: Αυτόκλητος σωτήρας που πυροβολούσε στο έδαφος της νότιας Αλβανίας

και μετά...ξύπνησε!

«Δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος - Ο Κατσίφας μπήκε με καλάσνικοφ στο έδαφος μιας ξένης χώρας» δήλωσε ο τέως υπουργός Παιδείας

Δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία και ενώ η σορός του 35χρονου δεν έχει δοθεί ακόμη στην οικογένειά του, ο τέως υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης έβγαλε πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου, αποκαλώντας μάλιστα το θύμα «αυτόκλητο σωτήρα», ενώ αναφέρθηκε στην ύπαρξη ελληνικής μειονότητας στη «Νότιο Αλβανία» μη αναγνωρίζοντας τη Βόρειο Ήπειρο .


«Όταν ένα πρόσωπο πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μια ξένη χώρα, υψώνει την ελληνική σημαία, είναι η Νότιος Αλβανία, το ξαναλέω και προσέχω τα λόγια μου, όχι η Βόρεια Ήπειρος, είναι η Νότιος Αλβανία. Είναι αλβανικά τα εδάφη στην αλβανική κυριαρχία και εκεί ζούσε και ζει, δυστυχώς σε μικρότερο βαθμό γιατί έχουν φύγει άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα οι περισσότεροι, η ελληνική μειονότητα. Φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη με ένα καλάσνικοφ να υψώσει την τουρκική σημαία και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών; Τι θα λέγατε εσείς;” ρώτησε ο Νίκος Φίλης τη δημοσιογράφο Αντιγόνη Ανδρεάκη του Creta Tv.
_________________

Στη Θράκη μια και δεν το γνωρίζεις κ. \@@@@, δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα αλλά θρησκευτική. Άνοιξε και κανένα βιβλίο να διαβάσεις.Juan
_________________
Η παρουσιάστρια του καναλιού τόνισε στον πρώην υπουργό Παιδείας και βουλευτή, ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύτερες στη Θράκη από ότι στη Βόρειο Ήπειρο “όπως θα την πω εγώ είτε στην Αλβανία όπως τη λέτε εσείς”. Ο Νίκος Φίλης επέμεινε στην τοποθέτησή του, αποδίδοντας μάλιστα στον δολοφονημένο και άταφο Κωνσταντίνο Κατσίφα το χαρακτηρισμό του “αυτόκλητου σωτήρα”. “Για αυτό πυροβολούσε στη Νότιο Αλβανία; Και να το λέτε έτσι γιατί αυτή είναι η πραγματική ονομασία αυτής της περιοχής . Δοκιμάζονται και απαντούν με τα καλάσνικοφ κάποιοι αυτόκλητοι σωτήρες;” ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Νίκου Φίλη.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη
Για να τον είχε υπουργό παιδείας μια τέτοια "κυβέρνηση" ήταν  (γι αυτήν) άξιος και ικανότατος για τη διάλυση του κράτους μέσω της παιδείας. Το απύθμενο θράσος του δεν πρέπει να περάσει στα "ψιλά" Πρέπει - όπως και σε κάποιου άλλου χοντρού ανθρωποειδούς- να υπάρξει (τουλάχιστον) λαϊκή κατακραυγή και περιφρόνηση. Εξ άλλου κακώς κάθονταο και πέρνουν συνεντεύξεις από τέτοιους ανθρώπους, που μόνο αρνητική είναι η παρουσία τους.
Α . ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ