23.11.18

Μ.Τσαβούσογλου: «Είναι Τούρκοι οι μουσουλμάνοι της Θράκης»! - Νέα πρόκληση από τον Τούρκο ΥΠΕΞ με αφορμή τον Ντεμιρτάς

Και ο Μουσολίνι κάπως έτσι μας εκνεύρισε και  του χχ χ χχχ (διαγράφονται τρεις λέξεις...) Juan
O M.Tσαβούσογλου χαρακτήρισε «Τούρκους» τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι όπως η Ελλάδα δεν εφαρμόζει αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την Δυτική Θράκη έτσι μπορεί να κάνει και η Τουρκία όπως θα κρίνει κατά περίπτωση!

Επιχειρώντας να αποδομήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την φυλάκιση του επικεφαλής του φιλο- κουρδικού Κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα τη στάση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έναντι της χώρας μας, για την «Δυτική Θράκη».
Σε συνέντευξή του σήμερα στο CNN Türk, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν συνάδει ούτε με άλλες αποφάσεις που έχει λάβει, ότι δεν είναι έννομη και ότι πρόκειται να αντιταχθεί σε αυτή η Άγκυρα.
Ανέφερε την Ελλάδα η οποία επίσης δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για τη Δυτική Θράκη και ακόμη απαγορεύουν στη μειονότητα να χρησιμοποιεί τη λέξη «Τούρκος».
«Πόσα χρόνια είναι τώρα που Ελλάδα δεν εφαρμόζει σχετικές αποφάσεις για τους μειονοτικούς; Είχε μεταφερθεί στο ΕΔΑΔ η απαγόρευση της χρήσης του όρου Τούρκος. Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι κι άλλες χώρες δεν εφαρμόζουν αυτές τις αποφάσεις. Είναι δικαίωμά μας να κρίνουμε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ» δήλωσε και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέει κανείς τίποτα στις άλλες χώρες που δεν συμμορφώνονται επίσης με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε και στην ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι,λέγοντας ότι «ξεπέρασε τα όρια», ζητώντας την απελευθέρωση του Κούρδου πολιτικού, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
Το εντυπωσιακό με την Άγκυρα είναι πως μέσα από μακραίωνη γνώση από την διπλωματία της Υψηλής Πύλης έχει μάθει να μπλέκει θέματα εντελώς άσχετα μεταξύ τους και να τα «σερβίρει» όπως θέλει την κατάλληλη στιγμή με αποτέλεσμα να δημιουργεί καταστάσεις και πιέσεις προς την κατεύθυνση βεβαίως που εκείνη θέλει.
pronews