14.11.18

Δολοφονία Κ.Κατσίφα: Ο αστυνομικός διευθυντής τον είχε προειδοποιήσει 3 ημέρες πριν ότι θα τον σκοτώσει!


Νέες αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν πριν από την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου δείχνουν πως ήταν σχεδιασμένη από μέρες αφού ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής Κιάνι Πέτσι τον προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να σημαιοστολίσει το χωριό του γιατί αλλιώς τον περιμένει το... όπλο του!

Συνεπώς είχαμε απευθείας απειλή για δολοφονική ενέργεια 3 ημέρες πριν
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η εφημερίδα »Δημοκρατία», τρεις μέρες πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, είχε κληθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα Γεωργουτσάτι, όπου υπάγεται το χωριό Βουλιαράτες.
Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Κιάνι Πέτσι τον προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να σημαιοστολίσει το χωριό του.
«Για αρκετή ώρα τον είχαν στο αστυνομικό τμήμα, θέλοντας να τον αποτρέψουν. Ο Κωνσταντίνος, όμως, ζούσε για τις ελληνικές επετείους που θα σημαιοστόλιζε το χωριό και θα το έντυνε στα γαλανόλευκα. Έτσι, ζητούσε εξηγήσεις από τον αστυνομικό διευθυντή για ποιο λόγο να μη σημαιοστολίσει αφού είναι απολύτως νόμιμο», λέει επιστήθιος φίλος της οικογένειας Κατσίφα.
Ο Κωνσταντίνος έφυγε εξοργισμένος από το τμήμα, πήγε στο σπίτι του και επί τρία μερόνυχτα έμεινε στο υπόγειο όπου είχε το εργαστήριό του. Έφτιαχνε κοντάρια, έβαφε τους σταυρούς και ξεσκόνιζε γαλανόλευκες. Προτού χαράξει, ο Κωνσταντίνος πήρε τις σημαίες και άρχισε να στολίζει το χωριό.
Φτάνοντας στο μνημείο Ηρώων, ο Κατσίφας τοποθέτησε μία σημαία αριστερά στην πλάκα όπου αναγράφονται τα ονόματα των πεσόντων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Πηγαίνοντας να βάλει άλλη μία σημαία στα δεξιά, ο αστυνομικός διευθυντής είναι πίσω του και τον προειδοποιεί: “αν κρεμάσεις και την άλλη σε περιμένει” και τότε του έδειξε το όπλο του στη θήκη».
Πάντως τα Τίρανα συνεχίζουν να προκαλούν καθώς ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτιμίρ Μπουσάτι προαναγγέλλει ότι τα Τίρανα θα ανακοινώσουν και νέο κατάλογο με ανεπιθύμητα πρόσωπα στην Αλβανία, ενώ καλεί την Αθήνα να καταδικάσει όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα!
Και αυτό γιατί δήλωσε πως η Αλβανία δεν έχει βάλει ακόμα τελεία στον ελληνικό κατάλογο «non grata».
Παράλληλα, ο Αλβανός ΥΠΕΞ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, υψώνοντας το δάχτυλο στην Αθήνα για την «επίσημη σιωπή» της σχετικά με τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα!
Από τα πυρά του μάλιστα δεν ξέφυγε ούτε η κοινή γνώμη της χώρας μας, ενώ ξεκαθάρισε πως οι αλβανικές Αρχές περιμένουν μια απάντηση από την ελληνική πλευρά και την αποστασιοποίηση της από τις «εξτρεμιστικές ενέργειες» της ελληνικής μειονότητας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της κηδείας του 35χρονου.
Υπενθυμίζεται πως η Αλβανία επικήρυξε 52 Έλληνες που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του 35χρονου ομογενούς
Τους καταλογίζει οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας, ενώ κάνει λόγο για «απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση» προς τη χώρα τους
Παράλληλα, ενημερώνει ότι στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται και άλλοι «εξτρεμιστές» συμπατριώτες μας, στους οποίους έχει απαγορευτεί επίσης η είσοδος στη χώρα
«Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβαίνει τον νόμο χωρίς να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου, αλλά και να μην σέβεται τις παραδόσεις αυτής της χώρας», τονίζουν
pronews