14.10.18

Π.Καμμένος: Υποψήφιο για την ΠΑ το νέο... ιαπωνικό stealth μαχητικό 5ης γενιάς διά χειρός Lockheed Martin!

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της μεγαλύτερης εταιρείας αμυντικών συστημάτων παγκοσμίως, της Lockheed Martin, η οποία είναι και ο βασικός, ουσιαστικά ο μόνος σήμερα, προμηθευτής αμυντικών συστημάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Το «κλου» της επίσκεψης: Μία χώρα, η Ελλάδα, που οι ετήσιες «εξοπλιστικές» δαπάνες της για το 2019 προϋπολογίστηκαν σε κάπου 370 εκατ. ευρώ (!), να συζητά για το... ιαπωνικό stelth μαχητικό  που σχεδιάζει η η Lockheed Martin «κάτι μεταξύ F-22 και F-35», υπολογιζόμενου κόστους, μόλις 170 εκατ. δολαρίων η μονάδα!
Στον υπουργό έγινε παρουσίαση του αεροσκάφους και δήλωσε «Εντυπωσιασμένος»!
Δεν φτάνει που η LM δεν έχει παραδώσει ακόμα ούτε το P-3B της ενδιάμεσης λύσης (ευτυχώς, πάει καλά το κύριο πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των άλλων 4 αεροσκαφών του τύπου, το οποίου εκτελούν, κατά βάσει, ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες) συζητάμε για μαχητικό κόστους 170 εκατ. δολ. για το οποίο λέχθηκε μάλιστα και το απίθανο ότι «Δεν θα απαγορεύεται η εξαγωγή του από τις ΗΠΑ»!
Γιατί, απαγορεύεται η εξαγωγή του F-35 των 80 εκατ. δολ. και πήγαμε στο αεροσκάφος των 170 εκατ. δολ.;
Δηλαδή δύο αεροσκάφη που ισούνται με τον ετήσιο προΰπολογισμό της Ελλάδας σε «εξοπλισμούς» (βασικά, εννοούν ανταλλακτικά και δόσεις για τα P-3B και τα F-16 που μάλλον θα περιμένουμε πολλά χρόνια πριν τα δούμε, αφού το πρόγραμμα ακόμα δεν έχει ξεκινήσει) ενδιαφέρει την Ελλάδα;
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε πρόσφατη συνέντευξή του έχει πει ότι μέσα «στην επόμενη πενταετία η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο νέο μαχητικό αεροσκάφος της», αλλά μάλλον δεν θα χρειαστεί: Αν πάρουμε απόφαση σε πέντε χρόνια και σε άλλα πέντε ξεκινήσει η παραλαβή και ολοκληρωθεί σε άλλα πέντε κλπ. κλπ. η Τουρκία θα έχει φτάσει μέχρι την... Μακρόνησο στα ανατολικά και στην Λαμία στα βόρεια!
Υπερβολικό; Πριν μόλις πέντε χρόνια ποιος θα έλεγε ότι η Τουρκία θα είχε καταλάβει ολόκληρη την βορειοδυτική Συρία, με την έγκριση Ρωσίας και ΗΠΑ;
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Πολύ σοβαρότερα απ'ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί. Ολοι ασχολούνται με τα «φύκια» του Π.Καμμένου σε πλήρη συνεννόηση φυσικά με Α.Τσίπρα για «αμερικανικές βάσεις» και «Σχέδιο Β'» για Σκόπια και δεν ασχολούνται με τα κρίσιμα.
Ας δούμε πώς θα μοιάζει και το... «υποψήφιο ελληνο-ιαπωνικό» μαχητικό:
pronews