15.10.18

Ουκρανικό Mi-24 κατέρριψε ρωσικό UAV Orlan-10 (Φώτο)


Το Γραφείο Τύπου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε, στις 13 Οκτωβρίου, ότι ένα ουκρανικό επιθετικό ελικόπτερο Mi-24 κατέρριψε ένα ρωσικό μη-επανδρωμένο αερόχημα (UAV) Orlan-10, πάνω από την πόλη Borovske της περιοχής Luhansk, στην Ανατολική Ουκρανία, όπου υπoβόσκει ένταση μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και ρωσόσωνων στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.
Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε και από φωτογραφίες. Η κατάρριψη έγινε στις 09:58 το πρωί, ενώ τα συντρίμμια του Orlan-10 βρήκε και περισυνέλεξε ο Ουκρανικός Στρατός.

Το Orlan-10, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία από τον Ρωσικό Στρατό από το 2010, μπορεί να εκτελέσει σειρά αποστολών όπως αναγνώρισης, παρατήρησης, επιτήρησης, έρευνας και διάσωσης, ηλεκτρονικών παρεμβολών, ανίχνευσης ραδιοσημάτων και στοχοποίησης. Κάθε πλήρες σύστημα αποτελείται από το σύστημα εκτόξευσης (καταπέλτης), 2-4 αεροχήματα και ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου. Το Orlan-10 μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους 3 κιλών με το μέγιστο βάρος απογείωσης να είναι της τάξεως των 18 κιλών. Η αυτονομία του είναι 10 ώρες πτήσης ή πτήση σε μέγιστη απόσταση 300 χιλιομέτρων και υψόμετρο 5.000 μέτρων.
defence review