20.10.18

Πανηγυρίζει ο Ζάεφ: Ζήτω η Μακεδονία - Eυχαριστώ και τους γενναίους του VMRO που ψήφισαν υπέρ!

,

Σήμερα γράψαμε ιστορία επεσήμανε στις πρώτες δηλώσεις του αλλά και σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πανηγυρικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μετά την έγκριση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων της πρότασης του για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας.


Με τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσει η αλλαγή της ονομασίας της πΓΔΜ σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα και με αναρτήσεις που έκανε στο twitter, ανέφερε:

«Αγαπητοί πολίτες, σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τη χώρα μας. Μαζί γράψαμε ιστορία.

Η συνέλευση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ακολουθώντας τη βούληση των πολιτών, με πλειοψηφία 2/3, μας επέτρεψε να βγούμε από τις ανοιχτές πύλες των μεγαλύτερων δυτικών συμμαχιών στον κόσμο.

Η πΓΔΜ θα είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας!

Θέλω να εκφράσω τις πιο ειλικρινείς και άμεσες ευχαριστίες μου σε κάθε βουλευτή για αυτή την ιστορική απόφαση. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τα γενναία μέλη του VMRO-DPMNE και του συνασπισμού, που έβαλαν το ενδιαφέρον του κράτους για τα κόμματα και ψήφισαν υπέρ.

Το ταξίδι μας προς ένα καλύτερο μέλλον, προς την ένταξή μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, μόλις ξεκίνησε. Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας εναρμόνισης των τροπολογιών του Συντάγματος. Θα εργαστούμε για τη συμφιλίωση, τη συγχώρεση και την εθνική ενοποίηση».

«Μια νέα αρχή κάνουμε σήμερα. Πρέπει να συνεχίσουμε, με σύμμαχο το λαό μας, για το μέλλον της χώρας μας.

Ζήτω η Μακεδονία. Να ζήσουν οι Μακεδόνες!»Паралелно со тој процес, останува да се фокусираме на спроведување на неопходните реформи за да ги постигнеме европските стандарди. Правото и правната држава се наша обврска и од тоа нема и нема да има отстапки.
Денеска дадовме нов почеток на промените. Мора да го продолжиме, во коалиција со граѓаните, за иднината на нашата земја. Македонија оди по еден единствен пат.

Да живее Македонија. Да живеат граѓаните на Македонија!

protothema