11.10.18

ΔΙΕΘΝΗΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδιο στα σύνορα Σκοπίων-Ελλάδας –Σκοπιανοί στρατιώτες έριξαν προειδοποιητικές βολές –Συμπλοκή με μετανάστες

Οι Σκοπιανοί κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους απαγορεύοντας στους λάθρο να μπουν στη χώρα τους. Μακάρι να κάναμε και εμείς το ίδιο, αλλά φαίνεται ότι τα Σκόπια είναι κράτος και όχι μπο...... του ΣΥΡΙΖΑ και των κουνιστών λουλούδων. Juan
Προσπάθεια παράνομης εισόδου «μεταναστών» είχαμε πριν λίγο στα ελληνοσκοπιανά σύνορα στην περιοχή της Γευγελής, όταν μία ομάδα εξ’αυτών, προσπάθησε να εισέλθει σε Σκοπιανό έδαφος.

Σκοπιανοί πάνοπλοι στρατιώτες έριξαν προειδοποιητικές βολές προς την ελληνική πλευρά προκαλώντας τον φόβο των μεταναστών και την εγρήγορση των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων.
Υπενθυμίζεται ότι περιστατικά τέτοιου τύπου είναι  συχνότατα, ενώ Σκοπιανοί στρατιώτες  έχουν ρίξει  αρκετές προειδοποιητικές βολές στον αέρα στα σύνορα της χώρας τους με την Ελλάδα,  για να αποτρέψουν ομάδες μεταναστών να το διασχίσουν παράνομα.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ένας μετανάστης συνελήφθη από την σκοπιανή  αστυνομία, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στο ελληνικό έδαφος.
Ο σκοπιανός στρατός ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου ότι το περιστατικό συνέβη όταν μία από τις περιπολίες του ανίχνευσε ομάδα μεταναστών που διέσχιζαν παράνομα τα σύνορα κοντά στον περιφερειακό δρόμο της Γευγελής.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η σκοπιανή περιπολία προειδοποίησε με φωνές την ομάδα των μεταναστών αρκετές φορές να σταματήσουν, αλλά αυτή τους αγνόησε επιδεικτικά .
Στη συνέχεια έπεσαν αρκετοί προειδοποιητικοί πυροβολισμοί στον αέρα, γεγονός που ώθησε την ομάδα των μεταναστών να επιστρέψει γρήγορα στην ελληνική επικράτεια, ανέφερε το πρακτορείο Beta σήμερα Τετάρτη.
Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν εκδώσει ακόμα ανακοινωθέν  για το περιστατικό, αλλά είναι γνωστό ότι η περιοχή των ελληνοσκοπιανών συνόρων χρήζει άμεσης ενίσχυσης σε προσωπικό.
Οι περιοχές που έχουν  την μεγαλύτερη δραστηριότητα είναι ο Έβρος και το Αιγαίο στα οποία έχει δοθεί βαρύτητα.
Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Τουρκικό υβριδικό σχέδιο στον Έβρο: «Πλημμυρίζουν» την Ελλάδα με μετανάστες), είχαμε αναφέρει  ότι τουρκικό υβριδικό σχέδιο κατά της Ελλάδος, φέρεται να εκτελείται στον Έβρο μετά την εντολή απόσυρσης της τουρκικής στρατοχωροφυλακής το τελευταίο χρονικό διάστημα,  με αποτέλεσμα να γεμίσει ο Έβρος πρόσφυγες.
Πριν μερικές ημέρες ο Αμερικανός πρόξενος επισκέφθηκε σε μυστική αποστολή την περιοχή αυτή για να λάβει γνώση του τι γίνεται εκεί.
Στην αποχώρηση των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων αποδίδουν σαφώς οι ελληνικές αρχές τη μεγάλη αύξηση του αριθμού μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο.
«Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα σύνορα στον Έβρο, ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η απευθείας επικοινωνία των ελληνικών αρχών με τις αντίστοιχες τουρκικές σε τοπικό επίπεδο, γεγονός που επιδεινώνει το πρόβλημα», τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Kαθημερινή.
Διαβήματα έχουν πραγματοποιηθεί τόσο προς την ΕΕ όσο και προς την τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει καλύτερη φύλαξη των συνόρων από τη γειτονική χώρα, ώστε να περιοριστεί η ροή των προσφύγων.
Από την μία πλευρά δηλαδή  οι Τούρκοι μας «φορτώνουν με εκατοντάδες πρόσφυγες  σε ξηρά και θάλασσα, και από την άλλη οι Σκοπιανοί δεν τους επιτρέπουν να πάνε εκεί που πραγματικά θέλουν, στην κεντρική Ευρώπη και στην Γερμανία.
Σε λίγο διάστημα  αν συνεχιστούν αυτές οι ροές η Ελλάδα θα καταστεί ο μεγαλύτερος «σκουπιδότοπος” ανθρώπινων ψυχών της Ευρώπης από την νυν ελληνική κυβέρνηση.
arouraios.gr