29.10.18

Γ.Βαρουφάκης: «Ο Σόρος, σήκωσε το τηλέφωνό του, πήρε τον Τσίπρα και ζήτησε να με διώξει»

Το ότι ήθελε "σουτάρισμα" ο Βαρουφάκης, το ήθελε αλλά όχι με εντολή από ένα ...ζόμπι! Juan
Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και «έδωσε» στεγνά τις σχέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα με τον γνωστό κερδοσκόπο Τ.Σόρος αποκαλύπτοντας ότι ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό στο τηλέφωνο να τον διώξει από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο «Τζορτς Σόρρος έχει κάνει κάποια καλά, αλλά και κάποια περίεργα πράγματα». Αλλά το πιο σημαντικό που αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών είναι πως «ο Σόρρος σήκωσε το τηλέφωνό του, πήρε τον Τσίπρα και ζήτησε την αποπομπή του»
«Αυτή είναι η σχέση μου με τον επιχειρηματία», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα που έχουν να κάνουν με τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, ότι η κυβέρνηση, χρηματίστηκε από τον Σόρρος.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Κοτζιάς είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο εκτόξευσε την κατηγορία ότι ο Τζορτζ Σόρος είχε πληρώσει την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.
Προς έκπληξη και απογοήτευσή του μάλιστα, όπως είπε, ο ίδιος διαπίστωσε ότι κανείς άλλος παριστάμενος υπουργός δεν αντέδρασε.
«Ο εν λόγω κύριος (ο Πάνος Καμμένος) διατεινόταν παντού ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια προσωπική πρωτοβουλία του Κοτζιά και πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Αυτά έβγαινε και έλεγε έξω. Ότι δήθεν ο ΥΠ.ΕΞ., δηλαδή εγώ, κινούμαι μόνος μου και πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχε άγνοια»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε:
«Ο εν λόγω κύριος είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους. Τα είπε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και ξέρετε κάτι; Ουδείς, μα ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανείς άλλος στο Υπουργικό Συμβούλιο δε μίλησε, ούτε ο πρωθυπουργός. Εγώ είπα ένα απλό πράγμα: Ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και να πέφτουν και πάνω στην παραβίαση της πολιτικής τόνοι λάσπης, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης αυτής», είχε πει ο Νίκος Κοτζιάς. 
pronews