25.10.18

Άγκυρα: «Ο προκλητικός Έλληνας υποχώρησε όταν τον απειλήσαμε με πόλεμο» - Εμπαιγμός από τα τουρκικά ΜΜΕ

Όποιος μας λέει "casus belli" ξέρουμε τι να κάνουμε. την ουρά στα σκέλια! Μπράβο Έλληνες ηγέτες, να σας χαιρόμαστε καθώς και εκείνους που έφαγαν τα χρήματα που προορίζοντο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που τους κρατάτε ακόμα έξω και βάζετε κάπου - κάπου (μετά από 10 χρόνια) κανένα (που να μην είναι πλέον βουλευτής) στη φυλακή για τα "μάτια του κόσμου". 

Τα αδικήματα που αφορούν  υπεξαίρεση χρημάτων που προορίζονται για την Εθνική άμυνα, θα έπρεπε να εκδικάζονται από Στρατοδικεία, με συνοπτικές διαδικασίες, και να επιβάλλονται ποινές σκοπιμότητος ( παραδειγματισμού)  και όχι από πολιτικά δικαστήρια και με ...άδεια από τη...Βουλή και πολιτικά τερτίπια.
Α ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ/Efenpress
_______________________
Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να υποχωρήσει στις απειλές της Άγκυρας και να μην επεκτείνει τελικά τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο στα 1 ναυτικά μίλια αποθράσυνε την τουρκική πλευρά η οποία όχι μόνο πανηγυρίζει αλλά και ταπεινώνει κυριολεκτικά την Αθήνα που επέδειξε φόβο στο να ασκήσει την εθνική κυριαρχία
Τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία και απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης Ερντογάν είδαν στην απόφαση της κυβέρνησης φόβο και τρόμο μπροστά στην απειλή πολέμου.
Το casus belli λειτούργησε αναφέρουν εν χορώ τα τουρκικά ΜΜΕ
STAR «Όταν η Τουρκία απείλησε η Αθήνα υποχώρησε»
VATAN «Υποχώρηση από τον Τσίπρα για τα 12 μίλια»
TURKIYE «Απάντηση στον προκλητικό Έλληνα»
Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet μιλάει για την άτακτη υποχώρηση της Αθήνας στο θέμα των χωρικών υδάτων μετά τις τουρκικές απειλές.
Με αφορμή την παραπομπή του θέματος της επέκτασης της αιγιαλίτιδας στη Βουλή η εφημερίδα αναφέρεται στην απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το κυριαρχικό και αναφαίρετο δικαίωμα.
Επίσης σημειώνει κάνει αναφορά στις δηλώσεις Κοτζιά για τα τρία Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν στην επέκταση των χωρικών υδάτων, τονίζοντας ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ουσιαστικά προχώρησε σε διακοπή αυτής της διαδικασίας παραπέμποντας στη Βουλή.
Η εφημερίδα συνδέει την κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα με το θέμα του Αιγαίου και των απειλών της Τουρκίας.
 pronews