21.10.18

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ασκηση προσομοίωσης τορπιλισμού των ελληνικών φρεγατών από το τουρκικό Ναυτικό γύρω από το Barbaros!

Σε προσομοίωση προσβολής των ελληνικών φρεγατών Νικηφόρος Φωκάς (F466) και Σαλαμίς (F455) με τορπίλη (δεν διακρίνεται με σαφήνεια ο τύπος στην φωτό αλλά είναι μία εκ των DM2A4 ή Tigerfish Mk24 Mod2  ή Mk48 Mod6AT AUR) η οποία τορπίλη μάλιστα έφερε την τουρκική σημαία (!) προχώρησε το τουρκικό Ναυτικό σε ελάχιστη απόσταση από τα ελληνικά πολεμικά που έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το τουρκικό ερευνητικό/σεισμογραφικό Barbaros εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Ναυτικό, υποβρύχιο του Στόλου προχώρησε σε «τορπιλισμό παροπλισμένου σκάφους σε περιοχή κοντά στην στην περιοχή όπου επιχειρούν τα ελληνικά πολεμικά»! 
Πρόκειται για καθαρή ψυχολογική επιχείρηση, η οποία όμως, δεδομένων των συνθηκών, μπορεί να εκληφθεί ως πρόκληση και πρόβα πολέμoυ
«Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μας δραστηριοτήτων που πραγματοποιείται από τα ηρωικά μας(σ.σ.: !) υποβρύχια ένα σκάφος που παροπλίστηκε πρόσφατα, βυθίστηκε από επιτυχή βολή τορπίλης».
Γύρω από τα ελληνικά πολεμικά υπάρχει ένα ελληνικό υποβρύχιο Type 214 (σε απόσταση περίπου 50 μιλίων υπάρχει κι ένα δεύτερο, ενώ ένα τρίτο περιπολεί στην έξοδο του ναυστάθμου του Ακσάζ), ενώ τις δύο τουρκικές φρεγάτες και τις δύο πυραυλακάτους που «φρουρούν» το Βarbaros, τις υποστηρίζουν δύο τουρκικά υποβρύχια (το ένα μετά βεβαιότητας είναι κλάσης 209/1400).
Τα τουρκικά υποβρύχια είναι εξοπλισμένα με μίγμα τορπιλών από αυτές που αναφέρουμε ανωτέρω.
Τα ελληνικά πολεμικά δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να στέλνουν ένα απλό σήμα στο Barbaros, αλλά ακόμα και αυτό θεωρείται «επεισόδιο» από την Αγκυρα..
Δείτε το βίντεο:
pronews