12.9.18

H ΕΕ του Σόρος ψήφισε το άρθρο 7 κατά της Ουγγαρίας αλλά ο Β.Ορμπάν πήρε το 40% των ευρωβουλευτών


Με 448 ψήφους υπέρ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενεργοποίησε το άρθρο 7 με το οποίο θα επιβάλει κυρώσεις στην Ουγγαρία για δήθεν παραβίαση των δημοκρατικών κανονισμών και του κράτους δικαίου. 
Συγκεκριμένα με 693 παρόντες ευρωβουλευτές, το σώμα ψήφισε με 448 ψήφους υπέρ, 197 κατά και 48 αποχή. 

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 250 ψήφοι ήταν υπέρ του Β.Ορμπάν που δεν είναι καθόλου λίγοι καθώς αποτελούν το 40% των ευρωβουλευτών ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μετά τις ευρωεκλογές του 2019  και με το «ρεύμα» που αναπτύσσεται στην ΕΕ και στα εκλογικά σώματα η σύσταση του ευρωκοινοβουλίου θα αλλάξει κατά πολύ.
Σε μια νέα ψηφοφορία μετά από τις ευρωεκλογές οι ψήφοι υπέρ του Όρμπαν μπορεί να είναι και 400...
Το ψήφισμα αφορούσε  την απόφαση της Κομισιόν να ενεργοποιήσει το άρθρο 7 για την κατάσταση του κράτους δικαίου με το οποίο θέλουν να πετύχουν στην αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου της Ουγγαρίας στην ΕΕ, συμπτωματικά μόλις ο Β.Ορμπάν αποφάσισε την «έξωση» την την Ουγγαρία των ΜΚΟ του Τ.Σόρος!
Από τον Μάιο έχουν τελειώσει οι δραστηριότητες του ίδρυματος του Τζορτζ Σορος στην Ουγγαρία το οποίο και κατηγόρησε τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν για «καταπίεση των πολιτών».
«Έχοντας έρθει αντιμέτωποι με ένα διαρκώς αυξανόμενο κλίμα καταπίεσης και στην Ουγγαρία το ίδρυμα  “Open Society” αποχωρεί από την βάση του στη Βουδαπέστη και εγκαθίστανται εκ νέου στο Βερολίνο», ανακοίνωσε η ΜΚΟ του Σόρος.
Ο Patrick Gaspard πρόεδρος του Open Society εξαπέλυσε τότε τα πυρά του κατά της ουγγρικής κυβέρνησης λέγοντας ότι «περιφρόνησε και παρερμήνευσε το έργο τους την ώρα λαμβάνει μέτρα κατά της κοινωνίας για πολιτικά κέρδη».
Το ίδρυμα έλαβε αυτή την απόφαση καθώς η Βουδαπέστη έλαβε μέτρα μέσω των οποίων περιόριζε την ασυδοσία των ΜΚΟ στη χώρα, μέρος ενός νομοθετικού πακέτου το οποίο ονομάζεται "Stop Soros Act”.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπάν  έχει κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν μιλήσει κατά των στόχων των ΜΚΟ του Σόρος κατηγορώντας παράλληλα τον επιχειρηματία ότι αναμιγνύεται στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ουγγαρίας χρηματοδοτώντας κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η υπόθεση της Ουγγαρίας και του Ούγγρου ηγέτη Βίκτορ Ορμπάν που αποτέλεσε την αιτία για μια σκληρή αντιπαράθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν είναι τίποτα άλλο από την σύγκρουση δύο κόσμων: Tου νέου που έρχεται και αυτού που απελπισμένα αγωνίζεται για να κρατήσει τα προνόμιά του και τη θέση του.
Η διαδικασία που ορίζει το άρθρο 7 για την προστασία των ευρωπαϊκών αρχών, εισήχθη με τη Συνθήκη του Άμστερνταμ το 1997 και μέχρι σήμερα δεν έχει τεθεί ποτέ σε ισχύ.
Συμπεριλαμβάνει δύο μηχανισμούς - για προληπτικά μέτρα, αν υπάρχει σαφής κίνδυνος παραβίασης των ευρωπαϊκών αρχών και κυρώσεις αν έχει ήδη επιτευχθεί τέτοιου είδους παραβίαση. 
Δεν έχουν οριστεί συγκεκριμένες κυρώσεις για το κράτος μέλος που προβαίνει σε παραβίαση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, ωστόσο αυτές θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν για παράδειγμα την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στο Συμβούλιο.
Και στους δύο μηχανισμούς, η τελική απόφαση λαμβάνεται από τους εκπροσώπους των κρατών μελών στο Συμβούλιο, ωστόσο οι ψήφοι που χρειάζονται σε κάθε περίπτωση για να ληφθεί απόφαση είναι διαφορετικές.
Στον προληπτικό μηχανισμό, απαιτείται πλειοψηφία 4/5 των κρατών μελών του Συμβουλίου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση ενώ για την επιβολή κυρώσεων απαιτείται ομοφωνία μεταξύ των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ. 
Πάντως αυτό δεν πρόκειται να γίνει και όλα έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους για να γίνει «θόρυβος» γύρω από το όνομα του Ούγγρου πρωθυπουργού.
Η ίδια διαδικασία έχει ενεργοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2017 κατά της Πολωνίας, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Εν ολίγοις όποια χώρα επιχειρεί να προστατέψει τα εθνικά της συμφέροντα και δεν υποτάσσεται στις υπερεθνικές επιταγές της ΕΕ, η οποία φυσικά ελέγχεται από την Γερμανία, θα τιμωρείται.
Οντως η καθεστηκυία τάξη της ΕΕ ανησυχεί για την απώλεια της ισχύος της που έρχεται από τη βάση της πυραμίδας, τις λαϊκές μάζες και αντιδρά σπασμωδικά με αστείες κατηγορίες για μη  «σεβασμό του κράτους Δικαίου» στην Ουγγαρία.
Ο Όρμπαν υπήρξε καταιγιστικός στην απάντησή του:
«Αυτό που κάνετε σήμερα είναι να χαστουκίζετε την ίδια την ΕΕ....η Ουγγαρία θα καταδικαστεί επειδή ο ουγγρικός λαός αποφάσισε ότι δεν θέλει να είναι χώρα μεταναστών» υποστήριξε ο κ. Όρμπαν, υπογραμμίζοντας στους Ευρωβουλευτές ότι «δεν δέχομαι εκβιασμούς από δυνάμεις που υπερασπίζονται τους μετανάστες εις βάρος του ουγγρικού λαού, η Ουγγαρία δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό όποια και αν είναι η απόφασή σας».
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κατηγόρησε μάλιστα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι δεν καταδικάζουν μια κυβέρνηση αλλά μια χώρα και ένα έθνος.
Το σύστημα που αγωνίζεται για την παραμονή του στην θέση του ξεχνά ότι ο Ούγγρος ηγέτης είναι απλά ο πρώτος.
Αυτή τη στιγμή «πίσω» από τον Όρμαν συντάσσονται ηγέτες και χώρες, όπως η Πολωνία, η Ιταλία, η Αυστρία (το συγκυβερνών δεξιό κόμμα,  όχι το κεντροδεξιό του Κουρτς) η Τσεχία, η Σλοβακία, ενώ ακόμη και ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς Λοράν Βοκιέ υποστήριξε ότι η «μαζική μετανάστευση» συνιστά πολιτιστική απειλή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και οι Γάλλοι αρνούνται «να γίνουν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα».
Εκτός όμως από τις παραπάνω δυνάμεις οι οποίες απλώς αφουγκράζονται το λαϊκό αίσθημα της κοινής γνώμης, με τον Όρμπαν συντάσσονται η Βρετανία και φυσικά ο ίδια ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στηρίζει με λόγια και πράξεις τον Β.Ορμπάν και την πολιτική του.
Ο Αυστριακός δεξιός αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε κάλεσε τον Β.Ορμπάν να σχηματίσουν κοινή ομάδα την Ευρωβουλή: «Προσκαλώ με ιδιαίτερη ικανοποίηση τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν και το κόμμα του να εργαστούμε μαζί για το μέλλον σε μια κοινή πολιτική ομάδα της ΕΕ!», 
Πρόκειται για ένα κίνημα που έρχεται ορμητικό και αυτό το βλέπουμε συνεχώς στην Ευρώπη.
Οι απειλές του Ευρωκοινοβουλίου και της Κομισιόν ότι θα παραπέμψουν τη Ουγγαρία βάσει του άρθρου 7, χάνοντας η Ουγγαρία κάποια προνόμια ως κράτος μέλος της ΕΕ, δεν πρόκειται να  επηρεάσουν διόλου την Ουγγαρία όπως δεν επηρέασαν και την Πολωνία για τους ίδιους λόγους.
Αυτό που έχει σημασία είναι πως το πρόβλημα δεν είναι οι υποτιθέμενες παραβιάσεις από την Ουγγαρία (έκθεση Sargentini) όρων που προκύπτουν από το άρθρο 6 της ΕΕ, όπως για τον περιορισμό αντιπολιτευόμενων ακαδημαϊκών στην Ουγγαρία, την προώθηση μόνο των εκλεκτών του καθεστώτος, την απαγόρευση λειτουργία συγκεκριμένων εκκλησιών και τον περιορισμό της ελευθεροτυπίας.
Όλα αυτά αποτελούν προσχήματα. Ο πυρήνας του προβλήματος και της σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο αυτούς κόσμους  είναι καθαρά το θέμα της μετανάστευσης και της απόφασης των λαών ότι θέλουν να κρατήσουν τη χώρες τους, όπως ήταν και να τις παραδώσουν αλλοιωμένες.
Να σημειωθεί ότι  υπέρ  της παραπομπής της Ουγγαρίας σύμφωνα με το άρθρο 7 ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χθες υπέρ της έκθεσης Sargentini, βάσει της οποίας η κυβέρνηση  του Βίκτορ Ορμπάν «παραβιάζει το δίκαιο και τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει υπέρ της έκθεσης Sargentini, καλώντας το Συμβούλιο να προχωρήσει σύμφωνα με το άρθρο 7 κατά της Ουγγαρίας. Δεν μπορούμε και δεν θα συμβιβαστούμε σε θέματα που σχετίζονται με τις βασικές μας δημοκρατικές αξίες και αρχές», είπε χθες χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, με ανάρτησή του στο Twitter.
Να πούμε πως τον Απρίλιο του 2017 ο Β.Όρμπαν είχε εξηγήσει στο ευρωκοινοβούλιο για πιο λόγο θεωρούσε τον Τ.Σόρος απειλή.
Τότε δεσμεύθηκε να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της Ουγγαρίας, το δικαίωμα της στην αυτοδιακυβέρνηση, τις αξίες της απέναντι στο κύμα της μαζικής μετανάστευσης όπως και να αμυνθεί απέναντι στις επιθέσεις του διεθνούς κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο που πολλοί χαρακτήρισαν ως ιστορική.
«Γνωρίζω ότι η ισχύς, το μέγεθος και το ειδικό βάρος της Ουγγαρίας είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό του διεθνούς κερδοσκόπου Τ.Σόρος ο οποίος τώρα επιτίθεται στην Ουγγαρία», είπε ο Όρμπαν στην αρχή της ομιλίας του.
«Παρά το γεγονός ότι έχει καταστρέψει τις ζωές εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών με τις κερδοσκοπικές του επιθέσεις, έχει τιμωρηθεί για αυτό στην Ουγγαρία και ο οποίος ανοικτά έχει παραδεχθεί ότι είναι  εχθρός του ευρώ, εντούτοις χαίρει τόσο μεγάλης εκτίμησης από τους ηγέτες της Ε.Ε.» είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Η ομιλία του αυτή στο Ευρωκοινοβούλιο έγινε λίγες ημέρες μετά την συνέντευξη που είχε δώσει και στην οποία εξήγησε τα κίνητρα του Σόρος.
«Δεν μπορούν να υπάρχουν ειδικά προνόμια και κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από το νόμο, ούτε ο Σόρος ούτε οι άνθρωποί του. Μέσω των οργανισμών του στην Ουγγαρία και μακριά από τα βλέμματα του κόσμου ο Σόρος ξοδεύει απίστευτα ποσά για να στηρίζει την παράνομη μετανάστευση», σημείωσε ο Όρμπαν για να συμπληρώσει:
«Για την επιδίωξη αυτή των σκοπών του πληρώνει ένα μεγάλο αριθμό από οργανισμούς οι οποίοι λειτουργούν με το πρόσχημα προσφοράς κοινωνικών υπηρεσιών. Διατηρεί ένα κανονικό δίκτυο, με τα δικά του ΜΜΕ, εκατοντάδες υπαλλήλους μέχρι και με δικό του πανεπιστήμιο.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε τον Σόρος: Είναι ένας παντοδύναμος δισεκατομμυριούχος και τεράστια προσήλωση στους στόχους του, που όταν έχει να κάνει με τα δικά του συμφέροντα δεν έχει κανένα σεβασμό: Ούτε στον Θεό ούτε στον άνθρωπο».  
Στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ούγγρος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η βασική θέση της κυβέρνησής του είναι σε αντίθεση με τους στόχους της ευρωπαϊκής επιτροπής αναφορικά με την μετανάστευση:
«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλουμε και δεν πιστεύουμε ότι συνάδει με τις θεμελιώδεις αξίες δημιουργίας της Ε.Ε. η υποχρεωτική εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στη χώρα μας», σημείωσε δεικτικά για να τονίσει:
«Η απόφαση με τον ποιον θα ζήσουμε και πως αφορά αποκλειστικά τους Ούγγρους πολίτες».
Στη συνέχεια ο Όρμπαν είπε: «Ο Τ.Σόρος και οι ΜΚΟ που ελέγχει θέλουν να μεταφέρουν 1 εκατ. παράνομους μετανάστες κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Έχει προσωπικά δεσμευθεί για αυτό και χρηματοδοτεί αυτό το στόχο. Μπορείτε να το διαβάσετε και εσείς οι ίδιοι στο πρόγραμμά του.
Διαφωνούμε και απορρίπτουμε κάθε τέτοια πιθανότητα. Δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να χάσουμε το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στο να πληγούν τα συμφέροντα των Ούγγρων πολιτών».
Αναφορικά με την νομοθεσία της λειτουργία των ΜΚΟ ο Όρμπαν είπε πως η ουγγρική πρόταση ακολουθεί το αμερικανικό παράδειγμα:
«Η περίπλοκη απάντηση» είπε «είναι πως κανονίζουμε τη λειτουργία παντοδύναμων οικονομικών οργανισμών του εξωτερικού, οι οποίοι θέλουν να επηρεάσουν την δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων στο εσωτερικό
Η ουγγρική νομοθεσία είναι φτιαγμένη επάνω στις αρχές της διαφάνειας. Δεν θέλουμε τίποτα άλλο από το να γνωρίζουμε τι ακριβώς χρήματα διακινούν οι ΜΚΟ και τις ακριβώς συμφέροντα κρύβονται πίσω τους. Αυτό δεν εμποδίζει τις οργανώσεις αυτές, να ακούγεται η φωνή τους, να διαφυλάσσουν τα συμφέροντά τους και να αυτοοργανώνονται. Το αντίθετο. Η νομοθεσία σκοπεύει στο να διευκολύνει τις διαδικασίες αυτές αλλά με βασικό κριτήριο την διαφάνεια» κατέληξε.
pronews