6.9.18

Πράκτορες FBI και CIA εκπονούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την ΔΕΘ - Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Κατά τη διάρκεια της φετινής 83ης ΔΕΘ, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να ζήσει η Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον σχεδιασμό για τα φετινά μέτρα ασφαλείας συμμετείχαν εκπρόσωποι του FBI στους οποίους δόθηκε το δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και στις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι Αρχές φοβούνται επεισόδια από τους πολίτες και τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της ΔΕΘ, ενώ θα υπάρχουν και 5.000 αστυνομικοί.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ πράκτορες της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο βαθμό, όχι όμως από τον αντιπρόεδρο Mαικ Πένς, όπως είχε ακουστεί , αλλά από τον Υπουργό Εμπορίου Γουιλμπορ Ρος.
Η 83η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης έχει άρωμα Αμερικής, με τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κολοσσούς όπως Facebook, Google, ΜIcrosoft και Lockheed Martin να στήνουν ήδη τα περίπτερά τους, δημιουργώντας ένα επιπλέον πονοκέφαλο στην Ελληνική Αστυνομία. 
Σε ευρεία σύσκεψη της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε τα μέτρα να είναι αυστηρά και να «προλαμβάνουν» τα ενδεχόμενα επεισόδια πριν από την έναρξή τους. Η Αστυνομία, εκτός από τις συνδικαλιστικές ενώσεις και τους αντιεξουσιαστές, φέτος έχει να αντιμετωπίσει και τις συγκεντρώσεις των Μακεδονικών Ενώσεων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.Η φετινή έκθεση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας με τη συμμετοχή 1.500 εκθετών ενώ η επισκεψιμότητα αναμένεται να καταρρίψει το περσινό ρεκόρ των περίπου 264.000 επισκεπτών.
pronews