12.9.18

F-22 στην Κάρπαθο και F-35 της USAF στον Βόλο; - «Oχι άλλο κάρβουνο»...

Δεν επιβεβαιώνονται απο πουθενά οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν απο τηλεοπτικό σταθμό ότι οι ΗΠΑ μεταφέρουν την βάση του Ιντσιρλίκ στην...Κάρπαθο, όπου θα μετασταθμεύουν F-22!!!
Ή ότι στέλνουν F-35 στον Βόλο, F-16  στη Σούδα και άλλα.... περίεργα.

Το pronews.gr επιχείρησε να διασταυρώσει τις πληροφορίες αυτές οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν απο κανένα επιτελείο.
Να σημειώσουμε οτι ειδικά για την βάση της Καρπάθου την οποία είναι γεγονός πως προωθεί ο Π.Καμμένος εδω και 3 χρόνια, αποτελεί "casus belli"  για την Tουρκία η οποία θεωρεί ότι η Συνθήκη των Παρισίων επιβάλει αποστρατικοποίηση των νησιών κατι που οι ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής πλήρως σεβαστεί όχι για να μεταφέρουν F-22 ή Patriot αλλά ακόμα και για να πλεύσουν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις μεταφοράς παράνομων μεταναστών και προσφύγων από τα μικρασιατικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά.
Εκτός απο τις μη-επιβεβαιώσεις υπάρχει βέβαια και η λογική:
Πόσο λογικό είναι να μετασταθμεύσουν F-22 από την Αλάσκα ή τον Περσικό Κόλπο στην Κάρπαθο και F-35 στην 111 ΠΜ στον Βόλο; Προφανώς όμως κάποιος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετέφερε αυτές τις τερατολογίες στο τηλεοπτικό σταθμό που τις μετέδωσε.
Οι Αμερικανοί αδειάζουν την βάση του Ιντσιρλίκ στην Τoυρκία και ετοιμάζονται για πολεμική εγκατάσταση μαμούθ στην Ελλάδα.
Ας δούμε το δημοσίευμα τηλεοπτικού σταθμού.
«Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεοπτικού σταθμού, Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την δημιουργία βάσης στην Κάρπαθο.
Εάν καταλήξουν οι συζητήσεις στο νησί θα σταθμεύσουν τα πιο άρτια πολεμικά αεροσκάφη, τα F-22 Raptor αλλά και θα εγκατασταθεί και πυραυλική προστασία με συστοιχίες Patriot!
Τις συζητήσεις χειρίζονται αποκλειστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Το θέμα της Καρπάθου θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων στην επικείμενη επίσκεψη στις ΗΠΑ του κ. Καμμένου, στην συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Μάτις.
Ήδη έχει κλείσει η συμφωνία για το αεροδρόμιο της Λάρισας, εκεί όπου βρίσκονται οι «θεριστές», τα αμερικανικά Drones MQ-9 Reaper. Στον Βόλο θα μετασταθμεύσουν αμερικανικά F-35. Στην Ανδραβίδα θα βρίσκονται F-16, και στην Σούδα ήδη φιλοξενούνται F-15".
Αυτά επί λέξει μεταδόθηκαν...
Τα ζητήματα της άμυνας είναι πολύ σοβαρά και η χώρα είναι σε πολύ δυσμενή θέση μετά απο 8 χρόνια μνημονίων σε οτι αφορά την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ας είμαστε λοιπόν όλοι πιο σοβαροί, ειδικά σε θέματα ασφάλειας.
pronews