29.9.18

Έτσι θα είναι η νέα ταυτότητα που πρέπει να εκδώσουμε όλοι σε αντικατάσταση των παλαιού τύπου


Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η αλλαγή των δελτίων ταυτότητας, έπειτα από δύο χρόνια σεναριολογίας για τον ακριβή χρόνο έκδοσής τους, αλλά και για τα στοιχεία που θα αναγράφονται σε αυτά. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ομάδες ειδικών έχουν επεξεργαστεί από το καλοκαίρι του 2016 τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διέπουν τις νέες ταυτότητες όσο και το νέο νομοθετικό καθεστώς που θα ισχύσει μετά και την έκδοσή τους.

Ωστόσο, «πονοκέφαλο» φαίνεται πως προκαλεί στην κυβέρνηση το θέμα της έκδοσης, καθώς το κόστος τους θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο.
Όπως όλα δείχνουν, το κράτος είναι εκείνο που θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος τους κόστους κατασκευής τους, ώστε η επιβάρυνση που αφορά στους πολίτες, ως προς τα επίπεδα των παραβόλων να μην ξεπερνά τα 10 ευρώ κατ’ άτομο.
Ποια στοιχεία θα περιλαμβάνουν οι νέες ταυτότητες
Κατά τα λοιπά, τα νέα δελτία ταυτότητας θα περιλαμβάνουν τα εξής πεδία:
Ονοματεπώνυμο
Πατρώνυμο
Μητρώνυμο
Φύλο
Ιθαγένεια
Τόπος Γέννησης
Ομάδα αίματος
Αριθμός Ταυτότητας
Ημερομηνία Λήξης
Υπογραφή Κατόχου
Ημερομηνία έκδοσης δελτίου
Φωτογραφία
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, μέχρι το 2019 θα έχει ολοκληρωθεί, ώστε μέσα στο έτος να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, ενώ ήδη φαίνεται πως και η ΗΠΑ έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την έκδοσή τους και έτσι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς τη διαδικασία έκδοσης βίζα.
policenews
--------------------------------
Προσθέστε και "κάποιο"παράβολο για τα "έξοδα" της κατασκευής των δελτίων (να μη πάρουν προμήθεια και αυτοί που θα μας τις προμηθεύσουν;)  καθώς και για  τα έξοδα για ειδικές ψηφιακές φωτό και για βεβαίωση ομάδας αίματος κ.λ.π. συν τα τρεχάματα και τις ουρές για την έκδοση των δελτίων....Μας υποχρέωσαν! (άσε το 666 ...)
Juan/Efenpress