1.9.18

Θα συνεχίσει την πολιτική των μνημονίων η ΝΔ - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Το πλεόνασμα και η συνέντευξη Μητσοτάκη στα “ΝΕΑ”

Στα “Νέα” Σαββατοκύριακο κύριο πρωτοσέλιδο θέμα ήταν η συνέντευξη Μητσοτάκη στην εφημερίδα με κύριο τίτλο “ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ”! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο από τους υπότιτλους. 
Συγκεκριμένα ο υπότιτλος “ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΩ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ”, που δείχνει την πρόθεση να κυβερνήσει η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ. 
Ο υπότιτλος όμως ο οποίος αποτελεί την απόλυτη παραπληροφόρηση είναι ο εξής: “Θα ζητήσω μείωση των στόχων για το πλεόνασμα”. Ας δούμε τι εννοεί ο… ποιητής, παραθέτοντας το εν λόγω απόσπασμα από την συνέντευξή του: 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όλο το πρόγραμμα σας βασίζεται στη μείωση των στόχων για υψηλά πλεονάσματα. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα πείσετε τους εταίρους να αλλάξουν μια τόσο θεμελιώδη δέσμευση, που η Ελλάδα έχει μόλις αναλάβει;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: “Όλο το πρόγραμμά μας στηρίζεται στην εφαρμογή ενός σαρωτικού κύματος μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσει την οικονομία ανταγωνιστική και το κράτος λειτουργικό, παρέχοντας ασφάλεια σε όλους και αλληλεγγύη στους πιο αδύναμους. Για το ζήτημα των πλεονασμάτων έχω πει ξεκάθαρα ότι θα διεκδικήσω τη μείωση των στόχων τους οποίους δυστυχώς συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα γίνει αμέσως μόλις ανακτήσει η Ελλάδα την αναγκαία πολιτική της αξιοπιστία. Δηλαδή, όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα έχει δώσει σαφή και μετρήσιμα δείγματα μεταρρυθμίσεων. Όταν, με απλά λόγια, η Ελλάδα γίνει ένας φιλικός επενδυτικός προορισμός με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και με δημόσια διοίκηση που θα δουλεύει ταχύτερα, αποτελεσματικότερα, χωρίς γραφειοκρατία …”

Στην πρώτη σελίδα, λοιπόν, μας λέει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Στο κείμενο όμως της συνεντεύξεως δεν λέει ότι θα … ζητήσει, αλλά ότι θα “διεκδικήσει”… Ασφαλώς και δεν είναι ίδιο το “ζητώ” από το διεκδικώ, πόσο μάλλον από το καταργώ ή απαιτώ! 

Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει επίσης και το πότε θα … διεκδικήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος γιατί για κατάργηση ούτε λέξη. Πότε θα το κάνει; Όταν, λέει, θα καταστήσει την οικονομία ανταγωνιστική, όταν η Ελλάδα αποκτήσει την αναγκαία της αξιοπιστία και όταν η κυβέρνησή του δώσει σαφή και μετρήσιμα δείγματα μεταρρυθμίσεων και γίνει ένας φιλικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και με δημόσια διοίκηση χωρίς … γραφειοκρατία! Όταν, όταν, όταν … Όλα αυτά που λέει για να γίνουν χρειάζονται χρόνια πολλά και είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα τα επιτύχει για να διεκδικήσει και όχι να ζητήσει ή να τα απαιτήσει το πρωτογενές πλεόνασμα. 

Στο σημείο αυτό όμως τίθεται και ένα άλλο ερώτημα. Εάν μειώσει την φορολογία πως θα βρει το πρωτογενές πλεόνασμα που απαιτούν οι δανειστές; Λόγια του αέρα λοιπόν … οι υποσχέσεις Μητσοτάκη. Την ίδια πολιτική με το ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει, μία σκληρή μνημονιακή πολιτική. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι εάν τον ψηφίσουν, όσοι τον ψηφίσουν, δεν θα τον ψηφίσουν γιατί τον πιστεύουν, αλλά γιατί θέλουν να τιμωρήσουν τον Τσίπρα. Λάθος τρόπος! Γιατί ο μόνος τρόπος να τιμωρηθεί αυτό το άθλιο καθεστώς είναι μία ψήφος Εθνικιστική και Επαναστατική! 

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

Γραφείο Τύπου Χρυσής Αυγής