20.9.18

«Εφιάλτης» από Μακεδονία: Ο Γ.Σαρίδης της ΕΚ εντάσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών - Πόσο πάει; (;)

Αποχωρεί όπως όλα δείχνουν από την Ένωση Κεντρώων μετά τις καταγγελίες Καβαδέλλα, ο Γιάννης Σαρίδης που χθες παραιτήθηκε από γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για λόγους ευθιξίας μετά τις δηλώσεις του συναδέλφου του.

Ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη αλλά αντί αυτού, αποφασίστηκε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη 1 το μεσημέρι και αμέσως μετά αναμένονται δηλώσεις από τον βουλευτή.
Όλα δείχνουν, ότι θα επιλέξει το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης και αποχώρησης από την Ένωση Κεντρώων.
Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι δηλώσεις Καβαδέλλα ήταν η αφορμή που έψαχνε για να φύγει και πως οδεύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν αποχωρήσει ο Γιάννης Σαρίδης, η κοινοβουλευτική δύναμη του Βασίλη Λεβέντη περιορίζεται στους 5 βουλευτές.
Τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα: Δεδομένου ότι ο ανασχηματισμός έχει ήδη γίνει ποια είναι τα ανταλλάγματα με βάση τα οποία ο βουλευτής από την Α' Θεσσαλονίκης εντάσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που το κόμμα καταρρέει;
Με την δική του προσθήκη η κυβέρνηση αποκτάει 155 βουλευτές και μαζεύονται ο απαραίτητος αριθμός για να περάσει η επονείδιστη συμφωνία των Πρεσπών.
Τι θα πράξει ο βουλευτής από την Μακεδονία όταν έρθει η συμφωνία αυτή στην Βουλή;
pronews