27.9.18

Έγγραφο της ΕΑΥΘ προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού μετά την επίθεση κατά Αστυνομικών έξω από το γήπεδο της Τούμπας

Το κακό παράγινε. Οι αστυνομικοί δεν θα είναι εξιλαστήρια θύματα των αλητών, οπαδών του αλητισμού (όχι αθλητισμού). Δεν έχουν καμία δουλειά ούτε μέσα ούτε έξω από τα γήπεδα. Ο Ελληνικός λαός από το υστέρημά του (αυτά που δεν πρόλαβαν να φάνε ορισμένοι ...) διατηρεί μία αστυνομία για την ασφάλειά του και όχι για τη  διεξαγωγή ποδοσφαιρικών κ.λ.π. "αγώνων" αδαπάνως για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, που αποκαλούνται "αθλητικά" σωματεία!
 Αν θέλουν οι διοργανωτές, να προσλάβουν security, μπράβους, μαντρόσκυλα και ό,τι άλλο θέλουν και να αφήσουν ήσυχη την αστυνομία να ασχοληθεί με τα κύρια καθήκοντά της στα οποία δεν πρέπει επ ουδενί να συμπεριλαμβάνεται η συνδρομή σε κερδοφόρες επιχειρήσεις...
Γεγονός, επίσης είναι ότι μερικά υποκείμενα (αλήτες) έχουν αποθρασυνθεί και ξεθαρρέψει από την μη ανάλογη αντίδραση των αστυνομικών και επιτίθενται αναιτίως -για "πλάκα" ή κατόπιν οδηγιών...- κατ΄ αυτών. 
Ανάλογη αντίδραση εννοούμε ότι μετά από τέτοιες επιθέσεις θα έπρεπε να γίνονται μαζικές συλλήψεις  και μεταγωγές των δραστών  άλλων εις τα κρατητήρια και άλλων στα εφημερεύοντα νοσοκομεία...
 Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή,  σίγουρα θα συμβεί και αυτό, γιατί οι αστυνομικοί δεν θα παριστάνουν εσαεί το σάκο μποξ του κάθε ανώμαλου.

Efenpress


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απέστειλε, μέσω της ΠΟΑΣΥ, έγγραφο προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, μετά την χθεσινή επίθεση κατά διμοιριών της ΔΑΕΘ σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη.


  
Προς: Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
          κ. Γεώργιο Βασιλειάδη (μέσω ΠΟΑΣΥ)
            
Κύριε Υφυπουργέ,
Εν αναμονή της εφαρμογής των δηλώσεών σας για σταδιακή απόσυρση της ΕΛΑΣ από τα γήπεδα,βλέπουμε ότι μεγαλώνει ο κατάλογος των δολοφονικών επιθέσεων κατά Αστυνομικών κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων.
Χθες, στόχος έγιναν οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ έξω από το γήπεδο της Τούμπας, λίγο πριν την έναρξη του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα. Πολυπληθής ομάδα ατόμων, εκσφενδόνισε απρόκλητα δεκάδες εμπρηστικές μολότοφ και φωτοβολίδες με πιστόλι σε ευθεία βολή κατά των Αστυνομικών.
Η επίθεση εκδηλώθηκε έξω από θύρες που είχαν τοποθετηθεί οι διμοιρίες, μετά την άφιξη της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας, γεγονός που αποδεικνύει ότι αποκλειστικός στόχος των δραστών ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, η βιαιότητά τους δεν ανακόπηκε ούτε από την παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων και ανήλικων τέκνων, οι οποίοι ανέμεναν στο σημείο για την είσοδό τους. 
Ως αποτέλεσμα, ένας συνάδελφός μας τραυματίστηκε σοβαρά με εγκαύματα, και προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα.
Πλέον, είναι καταφανές ότι όσο η βία στα γήπεδα δεν αντιμετωπίζεται δραστικά, ο χουλιγκανισμός θα γιγαντώνεται.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η προσέγγιση του προβλήματος εξαντλείται στην τιμωρία των αθλητικών ομάδων και δεν αγγίζει τους φυσικούς αυτουργούς, αγνοώντας ότι η ατιμωρησία φέρνει αποθράσυνση.
Μετά τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με εκπροσώπους των δυο εμπλεκόμενων Υπουργείων,αναμένουμε την προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών αλλαγών, ώστε να πραγματωθεί το πάγιο αίτημά μας για αποδέσμευση των Αστυνομικών από τα γήπεδα και την απόδοση δίκαιων ποινών σε όσους πράττουν ποινικά αδικήματα στους αθλητικούς χώρους.
   
Θεσσαλονίκη, 27 Σεπτεμβρίου 2018
      
   
Ο Πρόεδρος
 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

Ο Γεν. Γραμματέας
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος