12.9.18

...Δολάριο τέλος: Ο Β.Πούτιν «πούλησε» ρωσικό ποτό στον Σι Ζιπίνγκ και του ζήτησε την «πληρωμή» σε γουάν! (βίντεο)


Θέλοντας να δείξουν οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ ότι έχει ξεκινήσει ο πόλεμος κατά του δολαρίου και η αποδολαριοποίηση του πλανήτη προχώρησαν σε μια ενέργεια με ισχυρή σημειολογία στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, με τον Ρώσο πρόεδρο να ζητά από τον Κινέζο ομόλογό του να τον «πληρώσει» σε γουάν το ποτό που πριν από λίγο είχε  «αγοράσει».

Οι δύο ηγέτες,επισκέφτηκαν μία έκθεση όπου ο Πούτιν «αγόρασε» ένα παραδοσιακό ρωσικό ποτό για τον Σι Τζινπίνγκ και ζήτησε να τον πληρώσει με κινέζικα γουάν.
«Δε νομίζω πως έχω ρούβλια», είπε ο Κινέζος πρόεδρος, με τον Πούτιν να απαντά πως θα μπορούσε να τον πληρώσει αργότερα σε γουάν!
Το στιγμιότυπο καταγράφηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης των δύο ηγετών στην έκθεση «Δρόμοι της Άπω Ανατολής» που διοργανώνεται στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ για να δείξει στους καλεσμένους τις τρέχουσες οικονομικές δυνατότητες, τα πολιτιστικά και εθνικά χαρακτηριστικά της ρωσικής άπω ανατολής.
Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ επισκέφτηκαν ένα περίπτερο με προϊόντα μελιού, όπου ο Πούτιν αγόρασε δύο μπουκάλια με ένα ζεστό ρωσικό ποτό με βάση μέλι αναμεμειγμένο με νερό και μπαχαρικά και τα προσέφερε στον Σι για να του ζητήσει την πληρωμή τους είτε σε ρούβλια είτε σε γουάν.


Το περιστατικό από μόνο του είχε σκοπό να δείξει στις ΗΠΑ ότι οι ημέρες της οικονομικής τους κυριαρχίας λόγω του δολαρίου τελειώνουν.
Το αμερικανικό δολάριο είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και αποτελεί το 65% των νομισμάτων όλου του πλανήτη.
Μέσω αυτού οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε όποιον δεν... γουστάρουν, είτε πρόσωπο είτε κράτος και τυπώνουν αφειδώς όσο θέλουν αν και επειδή ο πλανήτης έχει «γεμίσει» από δολάρια πλέον η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να «παγώσει» τις εμπορικές συναλλαγές για να σταματήσει η ανάγκη για «δημιουργία» νέων δολαρίων.
To δολάριο δεν είναι απλώς χρήμα. Είναι το status των ΗΠΑ και αποτελεί... προϊόν. Οι ΗΠΑ για το δολάριο είναι διαθέσιμε να «κάψουν» και τον πλανήτη.
Οι δύο ηγέτες επιδόθηκαν επίσης σε μαγειρική, ετοιμάζοντας τηγανίτες, τις οποίες έφαγαν με θαλασσινά της περιοχής και ολοκλήρωσαν το γεύμα πίνοντας βότκα. Ο Πούτιν επισήμανε, μάλιστα, ότι ο Κινέζος πρόεδρος έδειξε εξαιρετική ικανότητα στο ψήσιμο της τηγανίτας!
pronews