7.9.18

Νοτοπούλου: Χαμός με τη σύμβαση




-Bροχή από σχόλια αλλά και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε η παραδοχή της Κατερίνας Νοτοπούλου ότι προσελήφθη ως καθαρίστρια στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2012 αλλά εργάστηκε σε περίπτερο Τουρισμού.







«Θα ήταν τιμή μου εάν είχα εργαστεί ως καθαρίστρια αλλά είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι δήμοι καλύπτουν, είτε πάγιες και διαρκείς είτε εποχιακές, ανάγκες με αυτό τον τρόπο. Εγώ είχα εργαστεί στο περίπτερο Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με άλλους συναδέλφους για την προβολή της πόλης» είπε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης στην ΕΡΤ.

Η σύμβαση

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης (εργοδότης) προσλαμβάνει την συμβαλλόμενη (μισθωτό) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης συνολικής διάρκειας δύο (2) μηνών, με την ειδικότητα της Εργάτριας Καθαριότητας». Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στη σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που υπέγραψε το 2012 η νυν υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Τονίζεται επίσης ξεκάθαρα ότι: «Κυρία απασχόλησή της αντισυμβαλλόμενης είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων ή το σάρωμα των οδών, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρμόδιου Επόπτη, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία, εφαρμόζοντας το σύνηθες πρόγραμμα της Υπηρεσίας, σε διάφορες βάρδιες (πρωϊ – μεσημέρι – βράδυ) και ακολουθώντας το πρόγραμμα απασχόλησης του λοιπού προσωπικού καθαριότητας».

Η αντίδραση της ΝΔ

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, κατηγόρησε την Κατερίνα Νοτοπούλου πως συμμετείχε σε «απάτη», παραδεχόμενη, όπως ανέφερε σε δήλωσή του, ότι «τρύπωσε στο δήμο Θεσσαλονίκης ως συμβασιούχος καθαρίστρια» αλλά δεν εργάστηκε ποτέ σε αυτή τη θέση.
Η δήλωση του Νίκου Ρωμανού αναφέρει:
«Η συνέντευξη της νέας υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης αποκάλυψε χθες μια καλοστημένη απάτη στην οποία μετείχε και η ίδια. Η κ. Νοτοπούλου παραδέχθηκε ότι τρύπωσε στο Δήμο Θεσσαλονίκης ως συμβασιούχος καθαρίστρια, αλλά δεν έκανε ποτέ αυτή τη δουλειά καθώς είχε συμφωνήσει από πριν να βολευτεί σε θέση γραφείου.
Και για να προλάβουμε οποιαδήποτε παρερμηνεία:
Μια εργαζόμενη στην καθαριότητα, προφανώς μπορεί να γίνει υπουργός. Όπως και κάθε νέος άνθρωπος που κρίνει ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο. Όχι όμως η κ. Νοτοπούλου, η οποία διέπραξε απάτη. Διότι αυτό που παραδέχθηκε στη συνέντευξή της είναι ότι εκμεταλλεύτηκε τις ελλείψεις που υπάρχουν στην καθαριότητα για να μπει από το παράθυρο σε θέση γραφείου του Δήμου Θεσσαλονίκης».


Twitter

Πολλά ήταν τα αρνητικά σχόλια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα:
Παραδέχεται ότι μπήκε σαν καθαρίστρια.. ΚΑΙ Δεν δούλεψε ΠΟΤΕ σαν καθαρίστρια… Κανονικά σήμερα αύριο άντε μέχρι τη Δευτέρα να το χαρεί λίγο το υπουργιλικι δεν πρέπει αν έχει μείνει τσίπα να Παραιτηθεί??? Ρωτώ??
Το «περίπτερο τουρισμού» στο τέλος της ημέρας, μήπως το καθάριζε κιόλας; μην είμεθα και άδικοι δηλαδης
Πες ρε Κατερίνα, να καθαρίσω το παρκέ με χλωρίνη ή θα κάνει ζημιά?

Η Αμήχανη στιγμή που παραδέχεται η #Νοτοπουλου ότι δεν εργάστηκε ποτέ σαν καθαρίστρια και ακυρώνει όλες τις ηλιθιότητες που έγραψαν τα συριζόσκυλα για να την υπερασπιστούν.

Δήλωναν καθαρίστριες και με πόνο διεκδικούσαν το δικαίωμα σε αυτή τη δουλειά , αυτές, που δεν εργάστηκαν ούτε μια μέρα σαν καθαρίστριες κι έτρεξαν, «με μέσο», να διοριστούν γραμματείς στα υπουργεία #Νοτοπούλου Το καινούργιο είναι το πιο σάπιο παλιό.
Η #Νοτοπουλου ομολόγησε τη σύναψη εικονικής σύμβασης, κάτι που άγει άνευ άλλου τινός σε άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της ιδίας και εκείνων που την υπέγραψαν, ως εργοδότες.
Για να δούμε…

tanea.gr