15.9.18

Για μια Λαϊκή Εθνικιστική Οικονομία - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου


“Με την τοκογλυφία κανείς δεν έχει σπίτι πέτρινο 
με κάθε πέτρα να σμιλεύεται σωστά και τέλεια να δένει… 

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ 
 Φέρανε πόρνες για την Ελευσίνα
 Πτώματα στήθηκαν στον δείπνο 
με εντολή των τοκογλύφων.” 

 ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ


Tο 594 ως άρχοντας των Αθηνών ο Σόλων με την υποτίμηση του νομίσματος επέτυχε να ανακουφίσει τους καταχρεωμένους πολίτες που στέναζαν κάτω από την πίεση της τάξης των πλουσίων. Αυτό έκανε ο Σόλων.
 Στην Ελλάδα των μνημονίων αυτοί οι οποίοι εξουσιάσαν τον τόπο έκαναν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, υπερτίμησαν κατ’ ουσίαν το νόμισμα, επιμένοντας στο ευρώ με αποτέλεσμα την εξαθλίωση του λαού, ενώ ταυτόχρονα υποδούλωσαν την Πατρίδα μας στους ξένους εκχωρώντας εθνική κυριαρχία!

Στον «Περί Παραπρεσβείας» λόγο του, ο Δημοσθένης για να δείξει πόσο μεγάλο κακό μπορούν να κάνουν στην πολιτεία οι κακοί πολίτες, παρεμβάλλει ένα εκτεταμένο απόσπασμα από μια ελεγεία του Σόλωνα. Από αυτήν την ελεγεία αυτή και το απόσπασμα: “Αυτοί δε φθείρειν μεγάλην πόλιν αφραδιηισιν αστοί βούλονται χρήμασι πειθόμενοι”. Τι λέγει με απλά λόγια ο Σόλων στις Ελεγείες του, το οποίο παραθέτει ο Δημοσθένης; Λέει ότι η θέληση η ίδια των αστών είναι που καταστρέφει μία μεγάλη πόλη και η υποδούλωσή τους στο χρήμα. Έτσι φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση, η οποία με όσα πρεσβεύουν τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, από τα οποία βέβαια δεν εξαιρείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει περίπτωση να σηκώσουν οι Έλληνες κεφάλι.

Το χρονικό μιας χρεοκοπίας

Πριν αναφερθώ στο πώς φτάσαμε στην χρεοκοπία, πώς υπερχρεώθηκε η χώρα ας δούμε τι λέγει ο Πλούταρχος, στο έργο του «Περί του μη δειν δανείζεσθαι»: «Όσοι χρωστούν είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων… Οι δανειστές μετατρέπουν την αγορά σε κολαστήριο για τους δύσμοιρους οφειλέτες, σαν όρνεα τους κατακρεουργούν και τους κατασπαράζουν».

Σε αυτήν την κατάσταση βρίσκεται σήμερα η Πατρίδα μας. Πώς φτάσαμε όμως στην οικονομική κατάρρευση της χώρας; Πριν φτάσουμε στο μοιραίο έγκλημα του Σημίτη να εντάξει την χώρα στην ευρωζώνη, ένταξη με την οποία καταστράφηκε η εθνική μας οικονομία, είχαν γίνει και άλλα ολέθρια σφάλματα. Στα χρόνια 1996 έως 2004 επήλθε κατ’ ουσίαν η αποβιομηχάνιση της Ελλάδος. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνούμε την μείωση του πλούτου των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων μετά το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου (1998-1999), το οποίο κόστισε στον λαό περισσότερα από 143 δισ. ευρώ!

Βεβαίως, και για την χρεοκοπία φταίει και το κομματικό και πελατειακό κράτος, το οποίο οδήγησε στο δημόσιο ταμείο σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες και Ελληνίδες. Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ με 300 εκατομμύρια πληθυσμό έχουν λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους από όσους η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων. Για το έγκλημα αυτά υπάρχουν υπεύθυνοι και δεν είναι μόνον τα δύο κόμματα εξουσίας, τα οποία κυβέρνησαν μέχρι το 2012, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει την ίδια πολιτική του πελατειακού κράτους εδώ και 4 χρόνια και γενικά η αριστερά, η οποία ωφελήθηκε πολύ από τους διορισμούς και τις εξυπηρετήσεις του δημοσίου είτε σε ατομικό, είτε σε επιχειρηματικό επίπεδο…

Και ενώ η κατάσταση έφτασε στην χρεοκοπία, αντί να προχωρήσουν οι κυβερνώντες (Γ. Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας) σε δραστικές λύσεις, προχώρησαν στην μοιραία πολιτική των μνημονίων.

Ο καιρός των Μνημονίων

Το να ισχυριστεί κάποιος ότι ήταν επιτυχής η πολιτική των μνημονίων απαιτεί πράγματι μεγάλο θράσος. Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια αυτής της πολιτικής η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από αυτήν του 2010 προ των μνημονίων! Γιατί συνέβη αυτό; Πρώτος και κύριος λόγος γιατί δεν εφαρμόστηκε η δεδομένη οδός αντιμετωπίσεως μίας οικονομικής κρίσεως, η οποία είναι η υποτίμηση του νομίσματος σε συνδυασμό με μεταρρυθμίσεις και μείωση των δαπανών στον δημόσιο τομέα. Και δεν αναφέρομαι σε μείωση των δαπανών για την Εθνική Άμυνα, την Υγεία και την Παιδεία, αλλά για όλα αυτά τα τρωκτικά, τους κομματικούς εγκάθετους και διορισμένους, οι οποίοι σιτίζονται από το δημόσιο ταμείο χωρίς να προσφέρουν τίποτε!

Δυστυχώς, η πολιτική αυτή δεν ήταν δυνατόν να ακολουθηθεί γιατί δεν είχαν το θάρρος αυτοί οι οποίοι μας κυβέρνησαν να προχωρήσουν σε μία πραγματική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δεν είχαν το θάρρος να θέσουν το ζήτημα της αδυναμίας εφαρμογής μιας εθνικής νομισματικής πολιτικής και κατ’ ουσίαν θυσίασαν την Ελλάδα για να σώσουν το ευρώ και πιο συγκεκριμένα τις χρεοκοπημένες τράπεζες. Ο δρόμος που ακολούθησαν ήταν της εσωτερικής υποτιμήσεως με απάνθρωπες μειώσεις μισθών και συντάξεων, η οποία τελικά οδήγησε την Ελλάδα στην φτωχοποίηση. Και για την φτωχοποίηση αυτή υπεύθυνοι και ένοχοι είναι όλοι τους χωρίς καμία εξαίρεση.

Η μόνη Εθνική λύση

Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να απαλλαγεί από τους τυράννους - δανειστές της, στο όνομα των οποίων κυβέρνησαν και κυβερνούν Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσίπρας, εάν η αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους και η αποπληρωμή της δεν συνδεθεί με ρυθμούς ανάπτυξης έτσι ώστε να επιτραπεί στην χώρα να απεγκλωβιστεί από την παγίδα της υφέσεως. Όλα τα μέτρα λιτότητας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην υπανάπτυξη.

Η Ελλάδα δεν είναι μία φτωχή χώρα, είναι μία πλούσια χώρα, δυστυχώς όμως όχι μόνο σε αγαθά, αλλά και σε ξενόδουλους απατεώνες που την εξουσιάζουν. Η μόνη εθνική λύση είναι η επιστροφή στην εθνική παραγωγή! Θα σας παραθέσω δύο παραδείγματα για τον εθνικό πλούτο αυτής της χώρας. Το πρώτο αφορά την αγροτική μας οικονομία. Σε σύγκριση, λοιπόν, της αγροτικής οικονομίας ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ολλανδία και το Ισραήλ προέβη σχετικά πρόσφατα, ο γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, μιλώντας στο 3ο συνέδριο αγροτικής επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε ο Economist. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Ολλανδία με 45 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία 1700 ευρώ ανά στρέμμα, το Ισραήλ με 6 εκατ. στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία 1290 ευρώ ανά στρέμμα. Η Ελλάδα με 37 εκατ. στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία μόνον... 190 ευρώ ανά στρέμμα!

Από τα στοιχεία που παρετέθησαν είναι προφανές ότι εάν η χώρα μας αξιοποιήσει την γη της, θα παραχθεί τόσο μεγάλος πλούτος ώστε το δημόσιο χρέος θα αντιμετωπισθεί μέσα σε λίγα χρόνια. Δεν είναι όμως μόνο η αγροτική οικονομία. Ας δούμε τα πλέον πρόσφατα στοιχεία σχετικά με τα κοιτάσματα της Ελλάδος σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο:

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Έκθεση της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών με τίτλο «Ενεργειακές προοπτικές της Ελλάδας», που υπογράφεται από τον δρα Ηλία Κονοφάγο: «Είναι δυνατόν να ανακαλυφθούν και να παραχθούν συνολικά 19,5 δισ. ισοδύναμα βαρέλια πετρελαίου ακαθάριστης αξίας- με τιμές πετρελαίου περίπου 55 δολ. το βαρέλι- της τάξης του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων». - ΠΗΓΗ REALNEWS.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς: «στην Ελλάδα τα αποθέματα είναι σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο τουλάχιστον 4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Τα κρατικά κέρδη από τα κοιτάσματα αυτά υπολογίζονται σε περίπου 600 δισ. ευρώ σε βάθος 25 ετών και τα χρήματα αυτά μπορούν να αρχίσουν να εισρέουν στα κρατικά ταμεία από την έναρξη υπογραφής των συμβάσεων εκμετάλλευσης» 8.5.18 - Συνέδριο Med Petroleum Summit.”

Όπως διαβάσατε παραπάνω μόνο από το πετρέλαιο το φυσικό αέριο η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει 5 σχεδόν φορές το δημόσιο χρέος της! Τα ψέματα, λοιπόν, κάποτε πρέπει να τελειώσουν. Η Ελλάδα έχει έναν μεγάλο και δημιουργικό λαό και είναι μία πλούσια χώρα, η οποία μπορεί να μεγαλουργήσει, επιστρέφοντας στην εθνική παραγωγή, αρκεί βεβαίως να απαλλαγεί από τους ανίκανους και τους πιστούς υπηρέτες της ξενοκρατίας που την κυβερνούν.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή


Γραφείο Τύπου Χρυσής Αυγής