30.9.18

Επικίνδυνη διαφωνία στην Κύπρο για τουρκική απειλή - Α/ΓΕΕΦ: «Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει» - Κυβέρνηση: «Εφεδρεία, τέλος»!


Μια είδηση που πέρασε «στα ψιλά» και όμως έχει μεγάλη σημασία για το κατά πόσον η κυβέρνηση Αναστασιαδη σκοπεύει η Κύπρος να παραμείνει ελεύθερο κράτος ή να μετεξελιχθεί σε τουρκο-κυπριακό κράτος: Ουσιαστικά καταργούν την εφεδρεία, το πλέον κρίσιμο στοιχείο για ταχεία επάνδρωση των μονάδων σε περίπτωση κρίσης!

Ετσι ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης, υπέγραψε τις εξής αποφάσεις:
- Καταργείται η 14ωρη πρόσκληση θερινής περιόδου
- Καταργείται η 24ωρη πρόσκληση Α’ εξαμήνου
- Καταργούνται οι ενδιάμεσες παρουσιάσεις εφέδρων αξιωματικών
- Από υποχρέωση 43 ωρών παρουσιάσεων των εφέδρων, οι ώρες μειώνονται σε 12.
Σε αντιστάθμισμα όλων αυτών θα εφαρμόζεται ο θεσμός του... «εθελοντή εφέδρου»!
Την ίδια στιγμή ο αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, Αρχηγός της Εθνοφρουράς, μιλώντας στο συνέδριο Χερσαίων Δυνάμεων του ΓΕΣ είπε ότι «ο πόλεμος με τη Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει και είναι τόσο πολυχωρικός, όσο και υβριδικός».
Και μάλιστα τόνισε ότι «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του "Αν ποτέ χρειαστεί..." γιατί χρειάζεται σήμερα, χρειάζεται τώρα»!
Υπογράμμισε ακόμα ότι «απαιτείται πολύ ισχυρή αεροναυτική παρουσία, για την ανάληψη και επιτυχή έκβαση  οποιονδήποτε επιχειρήσεων και ιδιαίτερα χερσαίων».
Τώρα πώς συμβιβάζεται ο μεν Αρχηγός της Εθνοφρουράς να λέει ότι ο πόλεμος με την Τουρκία «έχει ήδη ξεκινήσει» και η κυπριακή κυβέρνηση να «κουρεύει» τις εφεδρείες, την τελευταία ελπίδα σε περίπτωση θερμής κρίσης, είναι ένα ερώτημα το οποίο θα απαντηθεί ή στον Αττίλα 3 ή στην «λύση» που απεργάζεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη με την κυβέρνηση Τσίπρα, κατόπιν «φιλικής», πάντα, εισήγησης των ΗΠΑ που θέλουν να αξιοποιηθούν χωρίς προβλήματα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Α.Μεσογείου.
Και ένα τελευταίο: Αν «ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει», τότε δημιουργούνται ερωτήματα για το ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είπε ούτε μία λέξη για την τουρκική κατοχή από το βήμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη κατά την διάρκεια της ομιλίας του.
pronews