4.9.18

ASELSAN: Ο αμυντικός γίγαντας της Τουρκίας, πάει Κατεχόμενα

Τεχνολογικό πάρκο στα Κατεχόμενα ανοίγει παρά την οικονομική κρίση στην Τουρκία ο αμυντικός γίγαντας ASELSAN, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Γράφει η Εύη Σπανού
Η ASELSAN ανακοίνωσε ότι μετά το γιγαντιαίο εργοστάσιο στην Άγκυρα, θα ανοίξει ένα τεχνολογικό πάρκο αντίστοιχο της Silicon Valley στα Κατεχόμενα. Υποστήριξε μάλιστα ότι το άνοιγμα θα γίνει εντός του 2018.

Η περιοχή έχει ήδη προσδιοριστεί και βρίσκεται στο βόριεο τμήμα του νησιού. Το εγχείρημα θα καταλαμβάνει έκταση 13.450 τετραγωνικών μέτρων. Προτίθεται μάλιστα να καταβάλλει ένα αρκετά μεγάλο τίμημα στην ψευδο-δημοκρατία των Κατεχόμενων, ενώ επιθυμεί να χρησιμοποιήσει και ακαδημαϊκό προσωπικό από την περιοχή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση πάντως το παράετηά της θα χρησιμοποιηθεί για να γίνονται δοκιμές οπλικών συστημάτων.

Ποια είναι η ASELSAN;

Η Aselsan, είναι το “καμάρι” της Τουρκίας,καθώς βρίσκεται στην στη λίστα των 100 κορυφαίων αμυντικών βιομηχανιών παγκοσμίως. Είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες αμυντικής βιομηχανίας στην Τορυκία και έχει εμπλακεί σε πολλά οπλικά συστήματα με πρόσφατο την κατασκευή του Τεθωρακισμένου Οχήματος Μάχης KORHAN.
Επιπλέον κατασκευάζει τμήματα του ηλεκτροοπτικού συστήματος σκόπευσης του αεροσκάφους F-35 (Electro Optical Targeting System) καθώς και του συστήματος CNI Avionic Interface Controller σε συνεργασία με την Northrup Grumman.
Συνεργάζεται με εταιρείες στο Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκτός αυτού, η εταιρεία ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2015 ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις στη Νότια Αφρικήςανοίγοντας μάλιστα υποκατάστημα.
armyvoice