2.9.18

Κύπρος: 70χρονος Τουρκοκύπριος ομολόγησε ότι είναι κατάσκοπος των Ελληνοκυπρίων


Άλλο τόσο ξύλο αν έτρωγε, θα ομολογούσε ότι είναι ο...Πάπας! Juan

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα 70χρονος Τουρκοκύπριος που συνελήφθη στην Αμμόχωστο ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ των Ελληνοκυπρίων.

Ο Μεχμέτ Μπεζιμόγλου, παραδέχθηκε ότι έβγαζε φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Κατεχόμενη Κύπρο και τις έστελνε στους Ελληνοκύπριους πράκτορες
Σύμφωνα με την κατηγορία που του αποδόθηκε, είχε τραβήξει 201 φωτογραφίες σε διάστημα 16 ημερών, όπου είχαν καταγραφεί τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και της στρατιωτικής βάση στο λιμάνι της Αμμόχωστου. 
Η αστυνομία των Τουρκοκυπρίων κατόπιν καταγγελίας, άρχισε να παρακολουθεί τον Μπεζιμόγλου και τον κατέγραψε να συνεργάζεται με τους Έλληνες.
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες βρήκαν ότι είχε φωτογραφίσει στρατιωτικού ενδιαφέροντος  στιγμιότυπα από την κατεχόμενη Αμμόχωστο.
Ο Μπεσίμογλου παραδέχτηκε στην ομολογία του ότι τράβαγε τις φωτογραφίες των στρατιωτών και της στρατιωτικής βάσης στο λιμάνι για να τους παραδώσει σε Ελληνοκύπριο.
Ο Μπεσίμογλου κατηγορείται ότι έδωσε τις φωτογραφίες σε έναν ύποπτο πράκτορα της Ελληνικής Κύπρου, τον οποίο ήταν σε "συνεχή επαφή", σύμφωνα με τα τηλεφωνικά αρχεία.
Συνελήφθη με την κατηγορία της «κατασκοπείας». 
Έρευνα που έγινε στην κατοικία του είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση  κινητών τηλεφώνων, ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και φορητών υπολογιστών, όπως σημειώνεται από το τούρκικο δημοσίευμα.
pronews