22.8.18

O Μπαχτσελί και οι «Γκρίζοι Λύκοι» απειλούν: «Η Ελλάδα να μην ξεχάσει τη Μικρασιατική Καταστροφή»

Μην ανησυχείτε τουρκαλάδες, δεν τη ξεχνάμε. Eπιφυλασσόμεθα να σας ανταποδώσουμε τα ίσα και χειρότερα.Efenpress
Προκλητικός και απειλητικός, με το "αγαπημένο" του θέμα τη  μικρασιατική καταστροφή εμφανίστηκε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, το σκεπτικό της οποίας δημοσιοποιήθηκε χθες. 

Ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας (MHP) σε εκδήλωση που έγινε στα κεντρικά του κόμματός του σχολίασε την απόφαση υπενθυμίζοντας απειλητικά τη Μικρασιατική καταστροφή. Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί, η απόφαση είναι
«Μια συμπεριφορά που δεν είναι καλή από την πλευρά της Ελλάδας. Ελπίζω να μην ξεχάσουν την 9η Σεπτεμβρίου μετά από τέτοιες συμπεριφορές», ανέφερε. 
Παράλληλα, ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε και στη διαμάχη των ΗΠΑ με την Τουρκία και τον πάστορα Μπράνσον, που αποτελεί «μήλον της έριδος» ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς ο Τραμπ ζητά την απελευθέρωσή του. 
«Δεν πρόκειται για έναν πάστορα. Οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από το πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας, το κάνουν για να σώσουν τους συντρόφους τους», ανέφερε ο Μπαχτσελί. 
Οργισμένες οι αντιδράσεις της Τουρκίας για το άσυλο 
Πριν τον εθνικιστή Μπαχτσελί, την απόφαση του ΣτΕ επέκρινε και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, που χαρακτήρισε σκανδαλώδη την απόφαση του Δικαστηρίου και καυτηρίασε τα κίνητρα της ελληνικής δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «η στάση αυτή είναι πιο ντροπιαστική κι από τη στήριξη τρομοκρατών»
pronews