23.8.18

MiG-41: Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του MiG-31


Τον αντικαταστάτη του αναχαιτιστικού μεγάλου ύψους και εμβέλειας MiG-31 αναπτύσσει αυτή την περίοδο η ρωσική εταιρεία MiG Aircraft Corporation.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS η εταιρεία εργάζεται εντατικά για την ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους το οποίο κωδικοποιήθηκε ως MiG-41. Στόχος της εταιρείας είναι η παρουσίαση των σχεδίων του νέου αεροσκάφους στο κοινό το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας MiG Ilya Tarasenko

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων το πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου μαχητικού ονομάζεται PAK DP (Prospective Aviation Complex of Long-Range Interception).
Όπως δήλωσε ο πρώην αρχηγός των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και Πρόεδρο της Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Επιτροπής Άμυνας Πτέραρχος Viktor Bondarev η πειραματική σχεδίαση του αεροσκάφους MiG-41 πρόκειται να ξεκινήσει το 2018, ενώ σύμφωνα με τον Ilya Tarasenko οι πρώτες παραδόσεις στην ρωσική Αεροπορία θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2020.
Αυτό που πραγματικά αξίζει να επισημανθεί είναι ότι οι Ρώσοι εξετάζουν το ενδεχόμενο το νέο αεροσκάφος να είναι και τηλεχειριζόμενο χωρίς πιλότο αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα που θα εξεταστεί στην πορεία.
defence-point