14.8.18

EKTAKTO: Κατέρρευσε η γέφυρα της Γένοβας στην Ιταλία - Υπάρχουν άνθρωποι στα συντρίμμια (βίντεο)


Καταστροφή στην Γένοβα: Γύρω στις 11:50 ώρα Ιταλίας η γέφυρα Morandi, από την οποία περνάει ο αυτοκινητόδρομος A10 κατέρρευσε
Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες. Από ότι φαίνεται υπάρχουν πιθανότητες να έχουν πέσει αυτοκίνητα στο κενό ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει κόσμος στα συντρίμμια
Στο σημείο της καταστροφής σπεύδουν η Αστυνομία, οι Καραμπινιέροι και ασθενοφόρα. Δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες ακόμα
Έχει διακοπεί και η σιδηροδρομική σύνδεση.





Οδογέφυρα η οποία βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από τη Γένοβα κατέρρευσε το πρωί της Τρίτης, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι. Η συγκεκριμένη γέφυρα χτίστηκε τη δεκαετία του 1960, βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Sampierdarena και Cornigliano, έχει μήκος πάνω από ένα ένα χιλιόμετρο και ύψος 90 μέτρων.



Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και περιπολικά σπεύδουν στο σημείο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι και οχήματα κάτω από τα ερείπια.



Όπως αναφέρει η La Repubblica, το τμήμα που έχει καταρρεύσει, μήκους αρκετών δεκάδων ίσως και εκατοντάδων μέτρων, περνά πάνω από πυκνοκατοικημένη περιοχή.



Οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους για θύματα και δεκάδες τραυματίες. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν πως εδώ και ώρες βρέχει αδιάκοπα στην περιφέρεια της Λιγουρίας με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να έχει σημάνει πορτοκαλί συναγερμό. Σχετικά με τα αίτια της κατάρρευσης οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για κατασκευαστικό λάθος.



 pronews.gr   la stampa.it